Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Anul asta o să votez cu Partidul Sanatatii din Romania

Anul asta o să votez cu Partidul Sanatatii din Romania

alegeri parlamentare 2016

 Anul asta o să votez cu Partidul Sanatatii din Romania
Anul acesta alegerile parlamentare pică fix în ziua în care o să împlinesc 42 de ani. Când am aflat asta, am zâmbit ironic. Pentru că, oricum o întorc, ăsta nu este un cadou potrivit. Aș fi vrut tare mult să mă pot bucura că o să mă duc la vot cu inima împăcată și o să pun șampila pe o formațiune politică în care cred cu tărie că poate face bine în România. Din păcate, nu am cum. Așa că nu o să pot să îmi fac singur un astfel de cadou. Din păcate.

Dar de mers la vot o să merg sigur. Nu am cum să nu merg, m-aș contrazice pe mine însumi. Doar că acum analiza o să o fac nu pe formațiune politică și pe total program, dacă vreți, ci o să mă duc chitit pe ceea ce este cea mai mare durere (și la propriu și la figurat) a românilor: sistemul de sănătate.

Da, știu, este mult spus sistem. Mai degrabă conglomeratul de aiureli, furtișaguri, incompetență, neajunsuri strigătoare la cer, dar și fantastica prezență a unor cadre medicale cu un suflet uriaș (i-ați întâlnit și voi, ei sunt cei care vă păstrează, cât de cât, încrederea în șansa de însănătoșire a României), dar și gesturi minunate de management spitalicesc (rare, îngrozitor de rare, dar există).

Frumoasa noastră Românie e bolnavă. Și ne îmbolnăvește și pe noi. De o boală cumplită. Care, dacă ajunge să roadă prea mult din sufletul națiunii și al nostru personal, este terminală. Această boală este indiferența civică. Pe care o practicăm la nivel de nație cu o nonșalanță dementă, cu o nepăsare cronică, cu o lipsă de viziune înfiorătoare.

Singurul tratament cu care putem combate această boală cumplită este implicarea. Da, mă refer la implicarea politică. Dar nu pe ideea de a vă implica direct în politică, în partide (deși asta ar fi o altă discuție interesantă…), ci de a vă implica în luarea deciziilor politice. Pentru că și voi ar trebui să contați. Nu, greșesc, voi ar trebui să contați cel mai mult!

România fără cetățeni este ca spitalul fără doctori. Este locul în care mergem cu speranța de a ne face bine și plecăm nu doar la fel de bolnavi, dar și cu încrederea în noi și în țara asta trântită la pământ.

În România civică, voi sunteți doctorii sufletului național. Fiecare dintre voi poate să repare, puțin câte puțin, din acest suflet național, uitat de prea multă vreme de toată lumea.

Votez pentru sănătate  este un proiect excelent. Un fel de ”vitamină”, dacă vreți, care ne ajută să intrăm în starea de a ne recupera dorința de implicare civică. Intrați pe site și votați. Atât trebuie să faceți. Să votați pentru sănătate. Cu un simplu click pe un buton de vot. Fără să vă dați adresă de mail, fără să vă înregistrați. Votați ca să arătați că sănătatea voastră și a națiunii este importantă pentru voi.

Haideți să ne recuperăm sufletul național. Să îi readucem energia. Să lăsăm inima civică a României să pulseze din noi. Și sângele românesc să se scurgă cu forță în toate venele naționale, să ajungă în toată țara. Ca să ne însănătoșim. Ca să scăpăm de boala cumplită numită indiferența civică.

Haideți să ne arătăm noi înșine că suntem nu doar niște cetățeni aproape vii, ci că trăim cu adevărat!

Anul acesta, de ziua mea, o să votez cu Partidul Sănătății din România. Pentru că o să mă uit în programele tuturor partidelor și o să caut secțiuea cu sănătatea. Și o să o analizez. Și o să mă uit la ce a făcut fiecare partid (oh, cât promit și cât de puțin ajung să facă…) atunci când a fost la putere. Și o să compar. Și o să încerc să le separ minciunile de relativul adevăr. Fanfaronada găunoasă de ceea ce au făcut în realitate. Minciuna de speranță. Și o să votez ca atare.

O să votez sănătatea. Sănătatea mea, a familiei mele, a României. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000