Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Amuzantul domn Adrian Nastase

Amuzantul domn Adrian Nastase

Din puzderia de fapte care s-au zbenguit marti, 26 mai 2009, pe scena noastra politica, ne-au retinut atentia doua: 1. Premierul Emil Boc a acceptat cererile PSD de a primi cateva servicii deconcentrate; 2. Fostul premier Adrian Nastase a fost pus sub invinuire de procurorii DNA, tulusii lui Traian Basescu.
Intre cele doua fapte pare a nu fi nici o legatura. Si totusi este o legatura. In timp ce partidul se mai pricopsea cu niste posturi pentru clientela sa politica, Adrian Nastase se pricopsea cu inceperea urmaririi penale intr-unul din numeroasele dosare instrumentate de Politia Politica a lui Traian Basescu.
Comentand intr-un numar anterior spectacolul de sunet si lumini din 14 mai de la Romexpo, prin care, ca de la un Cap Caneveral PSD-ist, s-a lansat spre Cotroceni naveta Mircea Geoana, remarcam ca in buna traditie a alegerii lui Nicolae Ceausescu la Congresele PCR, desemnarea candidaturii lui Mircea Geoana a fost facuta de doi veterani ai partidului: Ion Iliescu si Adrian Nastase.
Gestul lui Ion Iliescu, pana mai ieri autorul dezastruoasei porecle de prostanac lipite pe fruntea lui Mircea Geoana, nu ni s-a parut de tot nelalocul lui.
Prin Constitutie si prin varsta, Ion Iliescu nu mai putea fi un aspirant la candidatura.
In plus, discursul domniei sale a continut suficiente nuante pentru a-l scoate din zodia elogiilor si a-l inscrie in cea a sfaturilor parintesti date lui Mircea Geoana.
Sa ne oprim insa la cazul Adrian Nastase.
Adrian Nastase a fost seful lui Mircea Geoana pe toate liniile: de partid, de Guvern. Adrian Nastase l-a ridicat pe Mircea Geoana de la conditia de ambasador la cea de ministru de Externe si, mai apoi, de candidat la postul de premier.
Mircea Geoana e in schimb cel care l-a dat de-a berbeleacul pe Adrian Nastase din toate functiile. Adrian Nastase a pierdut presedintia din cauza campaniei pro UDMR duse de Mircea Geoana. Sub sefia lui Mircea Geoana, Adrian Nastase a ajuns din ditamai presedintele PSD un simplu membru. Cu acceptul lui Mircea Geoana, Adrian Nastase a ajuns anchetatul numarul unu al tarii.
Adaugand si faptul ca, la un moment dat, Adrian Nastase a anuntat ca ar putea fi candidatul PSD la Presedintie, gestul de pe scena Romexpo devine si mai surprinzator.
Adrian Nastase si-a justificat inscrierea printre chibitii electorali ai lui Mircea Geoana prin ceea ce domnia sa a numit datoria fata de partid.
Din cate ne amintim, comportamentele stranii ale unor lideri sovietici sub dictatura stalinista erau explicate chiar de ei insisi prin datoria fata de partid. In numele partidului pus mai presus de toate (de sensibilitati, de demnitate, de relatii omenesti) Molotov il slujea pe Stalin ca al doilea om in statul sovietic in timp ce nevasta-sa era in lagar, in Siberia, trimisa chiar de Stalin.
Sa admitem insa ca, intr-adevar, Adrian Nastase l-a lansat pe Mircea Geoana drept candidat al PSD din constiinta ca astfel isi indeplineste o datorie fata de partid.
In aceste conditii, PSD, la randu-i, prin liderii sai, in frunte cu Mircea Geoana, trebuie sa-si indeplineasca datoria de a-l apara pe Adrian Nastase in fata abuzurilor.
Indeplineste PSD aceasta datorie fata de un om care ii e credincios, Adrian Nastase?
Urmare a ordinului dat de Micul Dictator de la Cotroceni soldatilor de plumb, Laura Kovessi a cerut recent Camerei Deputatilor reluarea votului asupra inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase in cazul Zambaccian.
E un abuz, unul dintre numeroasele abuzuri puse la cale de Traian Basescu impotriva celor care ii stau in cale. Nu numai pentru ca urmarind deschiderea a cat mai multe dosare penale, DNA-ul tulusului Daniel Morar a impartit un singur dosar in mai multe, dar si pentru ca in dosarul Zambaccian votul nu mai poate fi reluat.
Cer asta Constitutia, Codul de Procedura Penala si bunul-simt.
Lui Adrian Nastase i s-a ridicat imunitatea intr-un dosar. De ce mai e nevoie sa i se mai ridice de inca vreo cateva ori imunitatea? Ca sa se adanceasca imaginea lui Adrian Nastase de coruptul numarul unu al patriei! In Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, reprezentantii PSD, PNL si UDMR au votat intr-un fel pentru respingerea solicitarii. Reprezentantii PD-L, in frunte cu prea distinsa Roberta Anastase, au votat pentru acceptarea abuzului.
PD-L e insa aliatul de guvernare al PSD. Gratie PSD, Roberta Anastase a facut saltul de la o anonima la al treilea om in stat, iar Emil Boc, de la cea de pitifelnic intr-ale politicii la cea de premier. A sesizat cineva vreo reactie severa a PSD fata de abuzul Coalitiei Traian Basescu - DNA - PD-L? A schitat PSD fie si un singur gest fata de noua urmarire penala impotriva lui Adrian Nastase? A sarit in ajutorul lui Adrian Nastase Mircea Geoana? Nu numai din datoria de presedinte de partid, dar si din datoria morala fata de omul Adrian Nastase. Intre timp, Adrian Nastase trimite ziarelor (care nu-l publica) lungi epistole despre abuzurile la care e supus. Nu sufla insa nici o vorba despre datoria partidului fata de el.
Amuzant acest domn Adrian Nastase, nu-i asa?!


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000