Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Adrian Severin, un borfas fara scrupule

Adrian Severin, un borfas fara scrupule

Adrian Severin

 Adrian Severin, un borfas fara scrupule
Întâi te-au învățat că ”alesul” este deasupra ta. Că are drepturi și libertăți care ție niciodată nu-ți sunt accesibile. Te-au ținut la cozi pe care le-au sărit, te-au dat la o parte de pe drum ca să treacă cu coloanele lor care vin de niciunde și se duc spre nicăieri.

Ți-au limitat dreptul la vot și i-au pus pe morți să voteze. Și-au construit sisteme de protecție și de imunitate care i-au scos mereu în afara justiției. Ți-au spus că militarii trimiși în Afganistan sunt cumva la o plimbare și și-au făcut griji de viața lor complicată la cantina Parlamentului , acolo unde o friptură este trei lei.

Au vrut să-și dea amnistii și grațieri. Și chiar atunci când au intrat la pușcărie, au stat în acea parte de pușcărie mai bună. Țara asta a fost a lor în fel și chip și-au ținut în ultimii ani să-ți spună că nu au nicio vină în ce se întâmplă, iar dacă este o vină atunci ea vine din afară.

Nu au tăcut nici măcar când oamenii au murit și au pus și asta la îndoială. Și când credeai că nu mai este nimic care să te surprindă, să te lovească direct în moalele capului, atunci au desăvârșit completa răsturnare a bunului-simț în România. Astăzi, încununarea tuturor acestor fapte a venit prin apologia furtului. Cum ar veni, suntem toți o țară de hoți, condusă doar de unii mai mari, șefi de bandă.

Adrian Severin este condamnat în primă instanță la trei ani cu executare pentru că în văzul unei Europe întregi a cerut bani pentru promovarea unui proiect legislativ. Încă nu e vinovat, potrivit legilor din lumea asta.

Azi spune așa: „când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul” . Practic spune că dacă fură el un bou în Parlamentul European, voi furați câte un ou pe acasă, pe unde sunteți. Ca să scape, este în stare să-și facă tot poporul hoț. Este în stare să cânte ode furatului și să ne pună pe harta morală furtul lor. Vrea să transforme totul într-o mocirlă în care furtul lui să nu se mai deosebească.

Și adaugă: „ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupția înseamnă deviere și devierea nu poate fi a majorității sau a unanimității

Nu, domnule Severin, nu suntem toți niște hoți. Cei mai mulți dintre români sunt oameni cinstiți care își văd de treabă într-o țară croită prost. Și dacă avem vreo vină este aceea că nu am reușit să facem alegerile corecte și să luptăm mai mult. Dar, nu, nu suntem toți hoți. Avem o clasă conducătoare care colcăie de hoți și impostori, dar nu un popor care în totalitatea sa se apucă de obiceiurile ei.

Declarația lui Severin este una profund îndreptată împotriva statului, în orice formă de organizare și lovește chiar esența colectivității umane: cea în care conlucrăm împreună bazându-ne pe încredere și pe dreptate.

Altfel, nu mă pot stăpâni să nu râd. Nici nu vreau să mă gândesc ce colcăie în lumea sa. Pe principiul pe care tocmai l-a enunțat, în curând se va găsi unul mai mare să i-o tragă. Și nici nu va mai putea protesta.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Mihai

Duce-m-as cat mai departe ! Cine ne vorbeste de lege si normalitate? Un condamnat penal! Mai credibila e baba Leana de la tara decat astia!
0


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000