Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Adrian Nastase va fi cercetat penal

Adrian Nastase va fi cercetat penal

Deputatii au hotarat miercuri cu 158 voturi pentru, 128 voturi contra si 2 abtineri, inceperea urmaririi penale in cazul fostului premier Adrian Nastase. In sala s-au aflat 288 de deputati. Acestia au dezbatut scrisoarea procurorului general al Romaniei care a solicitat inceperea urmaririi penale a lui Nastase in doua dosare: ``Matusa Tamara`` si ``Zambaccian 2``. Pentru ca demnitarul sa ajunga in fata instantei era nevoie de acordul a jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti la sedinta.
Adrian Nastase a luat cuvantul in plen pentru a-si prezenta punctul de vedere. El le-a recomandat deputatilor sa accepte cererea procurorului general. "Va voi solicita sa ignorati prevederile Constitutiei si sa acceptati cererea procurorilor de a permite inceperea urmaririi penale in asa fel incat in final Justitia sa se pronunte. De fapt stiu ca dosarele vor fi trimise inapoi domnului Morar care le va trimite in instanta cand si daca va avea nevoie Traian Basescu" a spus acesta.
Nastase nu vrea sa stea in calea armoniei PSD-PDL
Ironic, Adrian Nastase le-a recomandat deputatilor sa voteze pentru ca dosarele sale sa nu fie folosite pentru a justifica lipsa de eficienta a guvernarii si pentru a nu sta in calea "unei coabitari armonioase intre PSD si PDL".
"Pana acum, am preferat sa insist pe aplicarea si respectarea legii. Am decis insa ca astazi sa va cer un vot diferit. De ce fac acest lucru acum? Din doua motive. Primul este dat de criza economica si de dorinta de a nu fi folosit cazul meu pentru a justifica lipsa de performanta si de eficienta a guvernarii. Iar al doilea motiv tine de noua relatie dintre PSD si PDL. O relatie care sta la baza functionarii noului guvern si de care depinde trecerea cu bine a Romaniei prin acest an greu. Nu vreau sa se afirme ca, prin aceste dosare, stau in calea unei coabitari armonioase intre PSD si PDL", a declarat fostul premier in plenul Camerei.
Nastase le-a explicat deputatilor ca votul lor poate echivala "cu o revolutie" si ca il poate elibera pe Traian Basescu de obsesia pentru dosarele sale astfel incat romanii sa poata avea un presedinte mai bun. "Acceptand cererea mea, corul antic al demagogiei va trebui sa gaseasca alte teme. Domnul Basescu va trebui, poate, sa se ocupe si de problemele reale ale tarii.(...)Ca bun roman, imi doresc ca tara sa aiba, macar de acum inainte, un presedinte care sa se preocupe de viata romanilor loviti de criza, si nu de fugarirea adversarilor politici", a mai declarat vicepresedintele Camerei.
PSD a acceptat sa rezolve problemele pe care Basescu le-a produs tarii in ultimii ani
Presedintele Consiliului National al PSD si-a criticat si colegii de partid pentru pasivitatea de care au dat dovada in cazul sau. "La alegerile parlamentare, Traian Basescu nu si-a asumat nimic din starea in care se afla tara. Mai mult, chiar colegii mei din PSD au acceptat sa isi asume responsabilitatea sa rezolve o buna parte din problemele pe care Basescu le-a produs tarii in ultimii ani", a mai spus fostul premier.
El a dat ca exemplul modul in care pesedistii au acceptat ca Basescu sa ceara rezolvarea rapida a dosarelor sale. "Cu putine zile in urma, la Palatul Cotroceni, Traian Basescu impunea celor mai inalti reprezentanti ai puterilor statului - din Parlament, Curtea Constitutionala, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Parchetul General -, sa fie rezolvat "cazul Nastase", intocmai si la timp. Sigur, indicatii de acest gen exced cadrul democratic si constitutional, dar cine sa judece acest lucru si, mai ales, cine sa acuze cand toti reprezentantii statului stateau in pozitie de drepti", a mai afirmat presedintele CN al PSD.
"S-a spus ca de solutionarea dosarelor mele depind integrarea europeana a tarii, oprirea monitorizarilor, imaginea tarii si a fiecarui roman in parte, reforma clasei politice si multe alte enormitati. A fost un joc in care oficiali si neoficiali romani au implicat si Comisia Europeana. A venit insa momentul in care nu mai vreau sa ofer combustibil demagogiei intretinute de Traian Basescu si de corul sau antic de laudatori", a continuat Nastase, solicitand deputatilor sa ignore legea si Constitutia si sa voteze pentru urmarirea sa penala.
Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000