Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Adrian Nastase despre alianta PSD-PD-L

Adrian Nastase despre alianta PSD-PD-L

Partidul Social Democrat (PSD) va avea o relatie complicata cu Partidul Democrat-Liberal (PD-L), partenerul sau de coalitie la guvernare, pana la alegerile prezidentiale de la finele anului, a declarat duminica seara, dupa inchiderea urnelor la scrutinul europarlamentar, liderul social-democrat Adrian Nastase."Pana la alegerile prezidentiale vom avea probabil o relatie complicata cu PD-L. Depinde de colegii mei, de cei de la PD-L si de Traian Basescu felul in care, in urmatoarele sase luni, aceasta relatie va functiona, in conditiile in care Romania are nevoie de un Guvern inteligent, competent", a spus presedintele Consiliului National al PSD, potrivit Agerpres.Adrian Nastase considera ca relatia PSD cu PD-L "se devoaleaza" si in prezent devine evident ca aceasta relatie intre cele doua partide a fost si ramane foarte complicata din cauza lui Traian Basescu. Motivul este, potrivit lui Nastase, acela ca "Traian Basescu a dorit sa-si faca un partid prezidential pe nucleul PD-L si, chiar daca nu a reusit din punct de vedere formal, a incercat sa foloseasca celelalte partide politice nu intr-un dialog angajat in calitate de presedinte al Romaniei, ci in calitate de tutore al PD-L, care dorea cumva sa introduca intr-o formula de vasalitate celelalte partide".
Adrian Nastase a remarcat ca s-au departajat foarte tare planul competitiei pentru alegerile prezidentiale din toamna si planul guvernarii si crede ca PSD si PD-L trebuie sa-si faca fiecare o analiza si sa-si stabileasca o strategie in perioada imediat urmatoare."Guvernul este important in aceasta perioada de criza. Tensiunea care s-a creat va genera in continuare efecte negative. Cele doua partide trebuie sa faca o analiza - nu vreau sa ma angajez sa sugerez solutii, voi avea, fara indoiala, un cuvant de spus in cadrul partidului, vor fi si altii, si colegii in teritoriu, care incep sa fie nemultumiti. Pe de alta parte, PD-L va trebui si el sa-si faca o strategie. Zilele urmatoare nu sunt importante doar pentru aflarea rezultatelor finale, ci si pentru perioada de dupa", a explicat social-democratul.Si vicepresedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat, duminica seara, ca social-democratii trebuie sa analizeze daca mai pot avea o relatie cu democrat-liberalii in cadrul actualei coalitii de guvernamant, aceasta problema urmand a se discuta in cadrul conducerii PSD.§eful campaniei PSD s-a aratat extrem de nemultumit de "vicierea rezultatului votului de catre PD-L"."Pana la urma, nu se pune problema ce este mai bine pentru PSD, trebuie sa vedem daca guvernul acesta poate merge mai departe. Trebuie sa intelegem clar ca, daca PSD pleaca de la guvernare, Guvernul pica, sa nu creada cineva ca mai ramane Emil Boc la guvernare. Trebuie sa avem o discutie serioasa in partid - poate in aceasta seara sau maine - si apoi cu colegii de la PD-L. Propunerea concreta este sa purtam o discutie serioasa si cand ne intalnim in coalitie ceea ce stabilim sa se intample a doua zi", a afirmat Liviu Dragnea.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000