Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ultimul interviu cu maestrul Gheorghe Dinica

Ultimul interviu cu maestrul Gheorghe Dinica

 Ultimul interviu cu maestrul Gheorghe Dinica
strong>Este unul dintre cei mai mari actori ai Romaniei. La Acasa TV il interpreteaza pe bulibasa Aurica Fieraru. Cu maestrul Gheorghe Dinica am vorbit despre lautari, „Sarpele Rosu“ si prietenul sau Stefan Iordache.

Importanti lautari autohtoni au recunoscut ca aveti un talent muzical remarcabil. Cand v-ati descoperit pasiunea pentru muzica lautareasca si de petrecere?
În tinerete, cand am ascultat-o pentru prima data pe Maria Tanase. Am avut onoarea sa ii aud cantand pe marii nostri lautari si de la ei m-am molipsit de „microbul“ cantatului.

Care a fost primul cantec pe care l-ati invatat?
Nu-mi mai amintesc. Cant de o viata. Am scos si un CD cu slagare.

Unde ati cantat prima data in public?
Cred ca la televiziune, la cateva emisiuni. Apoi, prin diverse spectacole si la petrecerile cu prietenii.

Care va sunt cele mai dragi cantece?
Sunt foarte multe cantecele pe care le indragesc.

Pe CD-ul „Parol ca te iubesc“ am strans toate piesele dragi mie (printre acestea: „Sunt vagabondul vietii mele“, „Mica serenada“, „Casuta noastra“, „Astazi e ziua ta“). Cred, totusi, ca cel mai mult iubesc piesa „O strangere de mana“.

Are vreunul dintre cantecele pe care le interpretati vreo poveste aparte?
Nu. Toate vin din inima. Asta e singura lor poveste. Sunt cantece pe care le cant din suflet.

Daca ar fi sa inregistrati un nou album, care ar fi melodiile la care v-ati opri?
Nu m-am gandit la aceasta varianta. Dar mi-ati dat de gandit.


Stefan Iordache, marele dvs. prieten, mi-a spus, intr-un interviu: „Carciuma este un factor de progres“. Sunteti de acord cu el?

Da! Eu si cu Stefan am avut o istorie comuna. A fost o perioada cand amandoi aveam placerea de a ne intalni la carciumioara. A fost o perioada de boemie, de fericire. Iar carciuma era mai mult decat un loc unde sa bei, era un loc de intalnire cu artistii, de efervescenta artistica.

Multi oameni de valoare au declarat, in timp, ca „perioada Sarpele Rosu“ a fost unica. Ce avea aceasta carciuma atat de deosebit de strangea seara de seara atatia artisti valorosi? Prin ce fascina atmosfera de la „Sarpele Rosu“?
Acolo se adunau toate categoriile sociale, iar patronul ne primea pe toti cu placere, era un loc de intalnire, erau multi artisti, scriitori. Era frumos...

În ce imprejurari v-a devenit prieten Stefan Iordache?
Ne cunosteam de pe scena, eram colegi actori. În timp am devenit prieteni. În ultimii ani fugeam mereu la el acasa, la Gruiu, unde am petrecut clipe de vis.

Cand pleaca dintre noi cei dragi, ne dorim sa le fi spus unele lucruri. Ati fi vrut sa-i spuneti ceva anume lui Stefan Iordache, dar n-a fost sa fie?
Între noi doi s-a spus totul. Ne vedeam des. As fi vrut sa ii mai spun o data cat de mult a insemnat pentru mine prietenia lui.

Ati dat greutate telenovelei „Inima de tigan“. O faceti acum in „Regina“. Ce v-a determinat sa acceptati propunerea de a continua cu cea de-a doua telenovela?
Echipa, scenariul, oamenii! Totul a fost la superlativ. Mi-a facut o mare placere sa lucrez la „Inima de tigan“ si, cand a venit oferta pentru „Regina“, nu m-am gandit de doua ori.

Cum credeti ca va fi primita de public?
Mai bine decat „Inima de tigan“.

Doamna Olga Tudorache spunea, la un moment dat, ca i-ar placea sa joace intr-o telenovela, dar nu ar putea face fata ritmului de lucru. Dumneavoastra cum reusiti sa fiti in forma intotdeauna?
Sunt actor de film cu traditie si cu munca multa in spate. Si filmul te ajuta sa te autodisciplinezi, asa ca nu a fost un efort prea mare sa muncesc pe platourile de filmare din Buftea.

Politicienii isi aduc aminte de artisti doar in campaniile electorale. Acum le-au facut propuneri multora dintre ei sa candideze. E bine ca artistii sa se implice in politica?
Nu e bine, actorii sunt oamenii publicului, publicul ii asculta. Nu cred in implicarea politica a artistului, de orice fel ar fi el.

Deci nu v-ati implica in politica daca vi s-ar propune?
Nu!

Dar in politicieni aveti incredere?
Nu, deocamdata sunt in incurcatura mare pentru ca nu mai cred in nimeni.

Autor: Anca Nicoleanu

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000