Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Triumful OTV-ismului politic - EBA de Dorobanti

Triumful OTV-ismului politic - EBA de Dorobanti

Pare un vis urat, dar este aproape o certitudine: din cei 33 de deputati care vor reprezenta Romania la Parlamentul European, trei se vor numi Elena Basescu, Vadim Tudor si Gigi Becali!

Dupa ce a strans, cu ajutorul prietenilor din PD-L, mai multe semnaturi decat ii erau necesare pentru inscrierea in cursa electorala, mezina prezidentiala poate rasufla usurata. Sondajele de opinie o crediteaza cu peste 5% din intentiile de vot.
Estimarea e perfect plauzibila. Traian Basescu are in continuare sustinatori fanatici, gata sa puna entuziast stampila pe numarul de inmatriculare al oricaruia dintre jeep-urile primei familii a tarii. La recomandarea sefului statului ar vota, probabil, si cu bufnita de la Cotroceni...

Acest electorat hard-core este arhisuficient pentru a-i satisface Elenei Basescu ambatul europarlamentar, fie ca reuseste sau nu sa "editeze cateva fraze".
Tandemul Vadim-Becali are sanse sa obtina un scor si mai bun, desi, pana de curand, cei doi lideri pareau iremediabil expirati. Arestarea latifundiarului din Pipera a schimbat dramatic datele problemei. Nimic nu i-ar fi putut revigora mai eficient cariera politica decat imaginea sa in halat si papuci, incercuit de mascati inarmati pana-n dinti.

Victimizat, Becali a castigat masiv electorat OTV-ist. Un electorat profund neincrezator in autoritati si foarte tentat sa creada ca e normal sa-ti faci dreptate singur. Acesti alegatori sunt insensibili la discursurile despre statul de drept, dar si la sarcasmele analistilor care dezbat cu seriozitate problema candidaturii unui lider de partid pe lista unei formatiuni rivale.
Pentru publicul care l-a facut pe Dan Diaconescu un etalon al succesului in televiziune, toate acestea sunt chichite nesemnificative.
De fapt, oricat ar fi de neobisnuita procedural, apropierea dintre Becali si Vadim e mult mai fireasca decat alianta contra naturii care guverneaza Romania.

Cei doi au avut mereu o retorica similara pana la confuzie. S-au luptat pe acelasi culoar electoral. Si-au disputat aceleasi voturi. Acum, amatorii de nationalism exacerbat, cruci si discurs justitiar nu vor mai fi sfasiati intre "Tribun" si "Razboinicul luminii". Ii primesc la oferta, pe aceeasi lista, pe amandoi!
Campania electorala nu se anunta catusi de putin plictisitoare. In locul anostelor teme europene, vom avea savuroase telenovele cu iz politic. In loc de proiecte, ni se vor servi drame personale. De la votul negativ, suntem pe cale sa trecem la votul consolator.
Un mandat la Bruxelles i-ar alina suferintele lui Becali, dupa periplul sau prin purgatoriul carceral. Sau ar razbuna-o pe Elena Basescu, vindecandu-i orgoliul ranit de "tonomatele" care se incapataneaza sa-i masoare ambitiile cu IQ-ul. In fond, chiar ilustrul ei tata sustine ca succesul la urne spala orice pacate, de la dosare penale la incompetenta...

Ceea ce e la fel cu a spune ca, in televiziune, ratingul trebuie sa fie unicul criteriu de valoare. Din nefericire, paturi largi ale societatii romanesti sunt gata sa inghita asemenea aberatii. Cultivam de prea mult timp confuzii periculoase.
De data aceasta, insa, o galerie intreaga de personaje suprarealiste se pregateste nu doar sa ne invadeze micile ecrane, ci sa ne reprezinte in Parlamentul European.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000