Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Scrisoare deschisa catre Mihaela Radulescu

Scrisoare deschisa catre Mihaela Radulescu

Draga tanti Mihaiela,
Saru-mana! Ma numesc Maricica, sunt din satul Flamanzisi, comuna Desculti, judetul Botosani si ti-am scris sa -ti spun ca sunt de acord cu tot ce zici si faci matale, sa nu-i mai bagi in seama pe cei care, din cauza ca te invidiaza ca esti frumoasa si desteapta, chiar daca nu si devreme acasa, arunca cu noroi si laturi inspre cea mai mare diva pe care a avut-o Romania, de la Merlin Monrou si pana in prezent, sa stii ca noi, toate moldovencele, iti tinem partea si ne mandrim cu o asa vedeta, care a luptat si la revolutie sa o ducem bine acuma, multi te acuza ca te-ai plimbat cam mult (cred ca se refera la posturi tv), dar ei nu stiu ca la noi in zona fetele sunt invatate de mici sa umble oricat, pana dau de bine.
Daca dai, daca nu, tot te alegi cu ceva - una de la noi din comuna a gasit un baiat la Giurgiu, una-alta, au stabilit sa faca nunta, au venit parintii lui tocmai la noi in Moldova, impetiti, si cand sa plece cu fata cu tot, ai ei au vrut sa le dea o gaina din cele trei pasari pe care le aveau pe batatura, ca zestre ca alte posibilitati nu aveau, dar ai lui nu au luat-o, ca au zis ca e drumul lung pana acasa si moare in tren, ca si asa e aglomerat; giurgiuvenii au facut nunta (moldovenii nostri nu au participat ca era departe si biletul de tren prea scump) si le-au cumparat tinerilor insuratei o garsoniera complet utilata, sa porneasca mai usor in viata; n-o mai lungesc, ca poate iti pleaca avionul, cert e ca dupa o luna de zile, cand sotul moldovencei a venit intr-o seara acasa, un vecin l-a intrebat de ce se muta, si vazand ca acesta nu pricepe, i-a zis ca a vazut-o pe nevasta-sa incarcand tot din casa intr-un camion... prinde orbul, scoate-i ochii...
Cred, totusi, ca binele e mai mult pe la Bucuresti, acum un an si ceva a disparut un moldovean de-al nostru de prin Vrancea, parca, si l-au cautat apropiatii si politia pana le-au iesit ochii din cap ca la melc si pana la urma unde crezi ca l-au gasit, in Capitala, in Gara de Nord, ii venise rau pe peron, si cand a sugerat cineva sa i se dea apa, poate isi revine, el a refuzat, si cu ultimele puteri a zis ca mai bine o coaja de paine, ca e nemancat de trei zile. Saracu-! Ala n-a avut norocul sa-l ia cineva si sa-l duca la o televiziune, sa-l faca vedeta, desi, pentru el, fiind barbat, cred ca era mai greu.
Sa mai stii, tanti Mihaiela, ca tara nu doreste sa pleci peste hotare dar daca tot o faci, te rugam sa iei cu matale si alte vedete de la noi precum Zana (daca o lasa nea Fane!), Moni Columbeanu (n-are nevoie de aprobare de la Iri ca e o femeie independenta si merge sigur, ca spunea la toata lumea ca e Romania mica pentru ea), Iulia Vanturi (sa aveti vant din pupa!) Cristina Spatar, Ramona Gabor, Magda Ciumac, intr-un cuvant elita cultural-artistica a tarii, adevarata intelectualitate, numai asa, din ambitie, sa le demonstrati celor care va critica in reviste de scandal ca fara voi viitorul Romaniei ori nu va mai fi deloc, ori este compromis.
Acum te las ca a venit Vasile, o cunostinta, de fiecare data cand ma viziteaza imi aduce cate o atentie dar o fac mai mult din dragoste. In privinta schimbului de maine din televiziuni, nu-ti face griji, in fiecare zi pleaca de pe la noi mii de fete spre Bucuresti, avand un singur scop: sa se faca vedete, ca munca e pentru tractoare si mai si strica unghiile.
(acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare)

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000