Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Noul Maglavit

Noul Maglavit

Daca in 2004 Traian Basescu a castigat atacand o persoana usor de urat, Adrian Nastase, in care a concentrat imaginea sistemului ticalosit al PSD-ului, acum vrea sa castige atacand tot ce nu e popor in Romania. Justitia nu e poporul, e o adunatura de corbi in roba, lacomi si aroganti, presa nu e poporul, este scula mogulilor diabolici, parlamentul trebuie retezat ca o ruda de salam, caci nici el nu e poporul, guvernul a fost retezat deja, partidele, care vor sa incalece statul, trebuie tinute in cusca.

Toate aceste institutii, usor de urat, sunt dusmanii poporului. Politicul, politica, de la polis, cu toate formalismele, complicatiile si chichitele ei juridice, legislative, e ori inutila, ori paguboasa pentru popor. Dl. presedinte simplifica: Basescu si poporul. Nu e mai bine asa, fara toate angaralele astea democratice?

Sambata, la Sannicolau Mare, dl. Basescu a inchis cercul strategic pe care il deseneaza in pregatirea campaniei electorale. În vreme ce Mircea Geoana s-a lansat in cursa pentru presedintie printr-o festivitate gigantica in hala Romaero, asociindu-si la imagine ideea de partid, de politica, de politica rosie, precum si pozele vorbitoare ale lui Ion Iliescu, Adrian Nastase, Marian Vanghelie, venite din diferite straturi geologice ale Partidului Rosu, totul sub lozinca "Jos Basescu!", dl. presedinte s-a lansat la Sannicolau Mare singur cu poporul. Va mai amintiti cine ii dadea imboldul lui Emil Constantinescu in 1996 sa intre in lupta si sa invinga, in hoc signo vinces? Calugarul Vasile, o viziune a d-sale din noaptea preelectorala. "Calugarul" lui Basescu e cat se poate de palpabil: un batran aratos, carunt, dar spatos, cu trasaturi regulate si mustata bogata, un soi de razes de reclama la vinurile romanesti, e ales de dl. presedinte pentru rolul lui Ioan Gura de Aur: "Candidati, d-le presedinte!"

Casting perfect, are ochi de regizor dl. Basescu: Doru Untila din Lenauheim este poporul. Are si instinct actoricesc: "Vreau sa fac o poza cu matale, dar stai acolo ca vin eu la dumneata!", spune presedintele si ia in piept valul baii de multime pana la Untila, omul care L-a vazut. Secventa capata un aer vizionar, mistic, revelatoriu, Sannicolau Mare devine noul Maglavit al Romaniei.

În vreme ce adversarii sai il ataca pe el ca individ, dl. Basescu, pentru ca simte ca a trecut vremea cand puteai sa prostesti lumea aratand cu degetul pentru tot raul din tara o singura persoana, da cu poporul in intreaga clasa politica si astfel ii pocneste si pe d-nii Geoana si Antonescu, distinsii reprezentanti ai zisei clase. Foarte dibaci.
Nu cred ca dl. Basescu va juca mascarada candidaturii independente, ca EBA d-sale, o data ce a manevrat in vazul lumii pentru ca PD-L sa guverneze singur.
Nu cred ca dl. Basescu va incerca sa fraudeze alegerile la urna: pur si simplu nu i-ar placea sa castige asa, orgoliul sau de manipulator al maselor e prea mare.
Daca va castiga, va castiga votat de popor, de multi insi fara orientare politica. Eventuala sa victorie nu va insemna insa nimic altceva decat ca atat zisul popor, cat si clasa lui politica s-au intors de unde au plecat acum 20 de ani, ba chiar mai jos decat atat.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000