Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Moartea lui Michael Jackson, asa cum nu s-a vazut la TV

Moartea lui Michael Jackson, asa cum nu s-a vazut la TV

Michael Jackson - „un geniu inocent”. Familia lui – „un clan interesat sa faca din inmormantare o afacere”. Au plecat pentru 4 zile si au stat 11 intr-o America bulversata de stirea mortii unui megastar: Michael Jackson. Doua romance, reporter si cameraman, Carmen Avram si Dalila Dulgheriu au aterizat, la propriu, in inima celui mai fierbinte subiect al momentului si au reusit in cateva zile sa transmita ce n-au reusit alte televiziuni straine si cu faima internationala. „Stiam ca va trebui sa alergam si ca va trebui sa gasim subiecte ca sa fim mai buni decat toti ceilalti, dar nu stiam exact ce va fi”, povesteste Carmen Avram. Jurnalistele au trait la cote maxime zilele de haos care s-au simtit in timpul pregatirilor pentru ceremonia lui Michael Jackson. „Haosul ne-a impiedicat sa ne crionam un plan clar, pentru o perioada bine definita”, marturiseste Avram, care a reusit insa transmisii care au tinut in fata televizoarelor mii de romani.

„Am cunoscut oameni extrem de interesanti, am avut norocul sa stam de vorba cu personaje care stiau foarte multe despre ceea ce se intampla in familia Jackson, ne-am descurcat nesperat de bine in acea lume noua”. Într-o lume extrem de agitata, cu informatii putine si oferite mass media cu parcimonie, jurnalistele din Romania au reusit sa afle, in premiera absoluta, probabil, la cateva minute dupa ce se intamplase, ca s-a anulat ceremonia de la Neverland. „Atunci am stiut ca suntem pe drumul bun si ca oamenii cu care reusiseram sa ne imprietenim acolo chiar erau surse importante de noutati”.

Date afara din cimitir cu doua masini de politie
Norocul i-a fost aliat jurnalistei si cand i-a solicitat un interviu lui Joe Jackson, tatal lui Michael. „Desi ii fusesem prezentata, acesta a refuzat initial sa ne dea interviu”. Era extrem de frustrant, isi aminteste Carmen Avram. „Stateam acolo, langa el, impreuna cu Dalila, ne imaginam cum ar fi sa-i luam o declaratie, iar el refuza incapatanat. Microfonul in mana, camera pe umar, pornita, si el nimic”. Cea care le-a ajutat pe romance a fost avocata lui Joe, careia jurnalistele i-au povestit de concertele lui Michael in Romania si de cat au insemnat ele pentru fani. „Femeia s-a imbunat. Ne-a spus „bine, o singura intrebare”. I-am pus trei. Poate parea putin, insa n-a fost. Nimeni n-a reusit sa se apropie de Joe Jackson in zilele acelea, cand nu dadea decat cate o declaratie scurta, pentru toata lumea, o data pe saptamana”.
Ce a urmat a fost chiar usor, isi aminteste corespondenta Pro-ului. Chiar daca asta se traduce in interviuri cu un fost bodyguard al lui Michael, un om din anturajul lui Elisabeth Taylor, sau cu sosia „oficiala” a regelui pop, si cu vecini ai acestuia. „Am reusit chiar sa intram – si cred ca am fost singurii care am facut asta, in cimitirul in care urma sa fie ingropat Michael. Era imposibil de filmat acolo, pentru ca era un cimitir privat si accesul camerelor era interzis. Noi am riscat putin si am reusit sa tragem 15 minute de imagine. Apoi, ne-a prins paza cimitirului si ne-a dat afara cu doua masini de politie dupa noi. Ne-a fost putin rusine, dar macar am avut imagini in exclusivitate”.
Cum era Michael
„Din toate discutiile pe care le-am purtat cu apropiati ai familiei, s-a desprins imaginea aceasta a geniului inocent, izolat intr-un palat de clestar. Într-o perioada, era atat de sever controlat de grupurile de interese din jurul lui, incat nu avea acces nici macar la propriul pasaport. Bodyguardul lui ne-a povestit ca era extrem de copilaros si ca i se alatura uneori noptile, in sala lui de jocuri de la Neverland, sa se joace. În camera lui, avea saci de dormit, corturi de matase, jucarii de toate felurile, un fel de tabara perpetua. Singurele momente in care parea ca uita de toate erau atunci cand primea copii in vizita si avea cu cine sa-si imparta parcul de distractii si sala de jocuri. Vorbea incet, nu ridica niciodata glasul la nimeni, era timid si neindemanatic. Cand a invatat sa dea cu aspiratorul, a fost una din marile lui bucurii.”
Ceremonia de comemorare era sa fie amanata
„Chiar si cu cateva ore inainte, Katherine Jackson, mama lui Michael, exasperata de pretentiile sotului si ale fiilor ei, care voiau sa faca din inmormantare o afacere, a amenintat ca va amana si aceasta ceremonie”.
Neverland-ul ar fi o sursa de venit imensa
„Poate ca e doar un zvon, insa e clar ca familia va face tot posibilul sa-l inmormanteze la Neverland. E o sursa de venit imensa, cum e si Graceland, al lui Elvis Presley. Se pare ca exista deocamdata niste impedimente de ordin politic, dar ca familia se straduieste sa le rezolve. Au nevoie de sprijinul guvernatorului Arnold Schwarzenegger pentru a transforma Neverland in loc de pelerinaj”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000