Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Laura Andresan mimeaza orgasmul intelectual

Laura Andresan mimeaza orgasmul intelectual

Daca nu scria, "filosoafa" ramanea! Dar Laura Andresan se intinde mai mult decat ii e plapuma. Porno-starleta isi doreste sa intre in Uniunea Scriitorilor. Sau invers, n-am inteles prea bine.

Din ciclul (scuzati expresia) "cu su(r)le si trambite", Laura Andresan a anuntat de vreo cativa ani aparitia unei carti "incendiare". Mare dezamagire mare dupa lansare si dupa lecturare. Intr-un cuvant o treaba trista, caci "volumul" "Barbatii la feminin" nu e decat o brosura subtire-subtirica. Coperta roz si mica, mica, cat un picior de furnica. De te intrebi cum de-a reusit sa inghesuie atatia barbati in doar 97 de pagini!
Dar s-o luam - cum ar spune Laura - cu inceputul. In pagina a doua apare o nota (despre copyright): "Reproducerea, numai cu acordul scris al autorului". A inceput cumva cartea? Adica am citit si n-am simtit!?

"Scriitoarea" anunta un spectacol "regizat din franturi de viata". Din pacate este un spectacol (de) prost (gust), mediocru, lipsit de originalitate: "Totul a fost normal: sex, tigara, sex, somn. Banal. Ne-am f... ca doi oameni care vor sa se f...a". Pai cum altfel? Ca doi oameni care vor sa pescuiasca? Si-n acelasi mod se desfasoara toata povestea: intamplari dezlanate, fara cap si coada, fara consistenta, fara intriga, fara metafore, fara comparatii, fara complicatii, fara final(izare), care nu mai socheaza nici macar prin continutul explicit. Asadar, Sandra Brown poate dormi linistita! Autoarea insasi zice ca "nu a gasit niciodata o forma". Ei bine, n-a gasit nici fondul.

"Timpul se oprise in loc". "Toti ochii ne priveau". "Branzeturi fine, bauturi interesante". "Fructe exotice frumos aranjate pe platouri". "Am vazut oameni diferiti". "Masca grijulie a barbatului grijuliu". "Un barbat frumos" cu "ochi draguti".
"O masina eleganta cu doua fete frumoase gonea pe DN1 spre munte". Si alte banalitati infioratoare sunt insirate precum niste gemete mimate, nici macar ritmate. Carticica, subtire ca un snur de bikini, nu e numai necenzurata, dar e si necorectata. Pe unde are diacritice, pe unde n-are. Asta n-ar fi nimic, dar contine si greseli de gramatica. "I-l prezentasem in trecut si ei pe misteriosul", "Placerea te face sa urlii", "Nu te oprii", "Si culmea eticheta de amant bun este data de femei de numarul de orgasme sau poate doar de tarfe nicidecum de conturi, sau de numarul de centimetrii (sic!). Ultima a scris-o profa". Adica ea. Dar apropo de profa, la sfarsitul "cartii", Andresan ii multumeste profesoarei sale de romana! Cu siguranta, stimata doamna n-a citit "lucrarea" sau o fi sarit peste multe pasaje, oripilata mai ales de cat de putina gramatica s-a lipit de biata ei eleva, si nu de descrierile cu lux de amanunte (si saracie de limbaj) din volumas.
De exemplu, Andresan a scris "antropauza" in loc de andropauza. Si inca de doua ori! Iata si un pasaj demn de plaiurile mioritice: "Am intalnit un print, un tanar print ce a insemnat mai mult decat oricine candva, un baiat de 23 de ani cu domiciliul stabil in Ferentari". In rest, autoarea pare a plati niste polite unor barbati care i-au calcat pragul. Si inca ceva "amuzant", daca n-ar fi penibil. Cica Andresan s-a masturbat cu gandu` la Vantu. Slaba incercare de abordare a "subiectului", daca intelegeti.

Ca o concluzie, Laura scrie ca "vinde iluzia sexului". Poate atata lucru sa-i reuseasca, deoarece iluzia scrisului nu o poate vinde, fiindca pur si simplu nu poate mima orgasmul intelectual. Cat despre alte lucruri intelectuale, cu atat mai putin...

"Doua tarfe relaxate la un pahar de vin. Cat de tragic este? El, barbatul... doritor de locul intai, joaca intotdeauna pentru cununa de lauri si niciodata nu-i simte greutatea. Este frustrant intr-adevar... sa nu-ti poti cumpara nici macar gustul victoriei. Eticheta de amant bun este data de femei, de numarul de orgasme, nicidecum de conturi sau de numarul de centimetri".
"L-am cunoscut si oarecum mi-a placut... Poate nu el, ci atractia mea nebuna fata de tot ceea ce este interzis, fata de lucrurile de nedescifrat... Curiozitatea de a patrunde in oameni ce sunt mai inchisi decat imi este poarta edenului societatii. De aceea ma complac in iubirea ce este tot sus, putin mai jos de rai."
Laura Andresan - fragmente din volumul "Barbatii la feminin"Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000