Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
JAPITA, o DUDUIE care duduie!

JAPITA, o DUDUIE care duduie!

pitipoance buzau

 JAPITA, o DUDUIE care duduie!
Japita – cu ochii ăia de peruzea cu care te-a cucerit intr-o seara de vară – stă atentă pe portofelul tău. Nu se retrage din relatia de amor cu tine decît după ce ti l-a golit complet. Cînd nu mai ai nici de un covrig, atunci îti spune fraiere că nu vă potriviti si face stînga împrejur, rotindu-si moatele si decolteul spre alte zări. E ultimul prilej cu care-ti arată poponetul ei bombat. Prostule! E penată, dă din aripi, cotcodăceste. O duduie care duduie.

Mai stiu o poveste, cînd te întorci acasă fluierind deschizi usa si găsesti casa goală. Nu te-au călcat hotii, nu anunta Politia, ar fi inutil, te faci de rîs. Japita a fugit cu amantul si a luat tot din casă în lipsa ta. Japita e tipa care îti cere ultimativ să o iei de nevasta că e gravidă. O iei fraiere si constati că nu era, copilul anuntat nu mai vine. Asa a judecat ea, că trebuie să te lege la gard. Tine mortis să-ti forteze mîna, vrea un sot, ca să apară în lume ca o femeie serioasă. Alta nu te mai întreabă, îti vine la usă cu burta la gură. Pretinde ca e al tău desi e al vecinului de vizavi.

Japita se laudă în jur prin cafenele, saloane, anticamere cu povestea voastră. Relatează fără jenă intimitătile voastre, pozitii, cît de grozav esti la pat, cind si cum vă împreunati voi, pe unde călătoriti, dragilor. Ce hoteluri, cum fugiti pe Valea Prahovei, să nu vă prindă nevasta respectivului, cind are una. Nu e o indiscretă de profesie, vorbeste gura fără ea, dar o face cu folos. Te dă de gol ca să te controleze. Dai oricît ca să tacă! Si distratia asta costă, euroi, cercei, o brătară, ceva. Recurge la santaj una două. E o amenintare de la un punct încolo. Dacă ti-ar vrea răul se duce undeva si nu rămîne nimic din tine. Adio freză, panas, aere de grangur.

Totul e ca o telenovela, ca o istorioară de succes, ca să vă invidieze matracucile, gugustiucii, gugufii si mangafalele. Ea vrea să se stie că are un iubit si nu unul oarecare, dacă dă Domnul să fii si tu cineva pe lumea asta. Cu cît mai celebru, mai bogat, mai influent cu atît mai bine, esti o pradă mai de pret. De altfel nu am văzut nicio japită combinată cu un sărăntoc. Tinteste foarte sus. Atunci de ce ar tine secret că trăiti tu si ea un amor ?

Eh, alta e povestea dacă vă despărtiti. Praf te face la televizor, spune ca erai un zgîrcit, un impotent, un nenorocit, un pungas, un meschin si nu e nimic de capul tău. Scoate pozele din posetă, arată la cameră scrisorile primite de la tine. Fireste, nu pe gratis, studioul tv s-a spetit plătind la greu probele alea care te incriminează drept un mare naiv. Întîi ti le-a oferit tie contracost, voia cam pretul unei vile ca să le primesti înapoi. Cum tu ai refuzat, ea s-a dus la ziare si la tv să te înveti minte mocofane si să facă si ea un ban cinstit. Daca ea e atît de nefericită, să suferi si tu! Ce credeai că împarti patul cu ea, îti bati joc de frumusete de fată, îi mănînci tineretile si o părăsesti ? Si vrei să rămîi nepedepsit? Ea ti-o plăteste cu vîrf si îndesat. Îsi ia un aer de victimă clasa întîi, poartă cu gingăsie doliu după tine, are cearcăne, slăbeste. Tristetea japitei nu durează. Îndată ce-si face suma devine veselă, se imbujorează la fată, e expansivă.

Mai e si cazul cind se lasă cu divort dacă ai făcut prostia să iei japita de nevastă. Eh, pe tot parcursul procesului umple prima pagină a ziarelor cu năzbîtiile tale, cu afacerile oneroase din care s-a înfruptat si ea. Vorbeste despre coruptia din jurul tău, dă în gît multe persoane simandicoase. Denuntă pe unde apucă si ea rechinii, ciocoii, tîlharii. Ajunge la DNA dacă o infurii, are chef să te înfunde, să ajungi în cătuse la puscărie, nemernicule. Se răzbună, nene. Te face harcea parcea, iar la partaj ea modestă ia tot, nu jumate, că n-o fi proastă.

Japita e unul din tipurile umane impuse de tranzitie. Nici pînă-n 1989 nu a lipsit din peisajul psihologic si social. Ce s-a schimbat este expunerea mediatică. Acum este la vedere, se lăfăie fără jenă pe micile ecrane, dă interviuri, face declaratii pe sălile tribunalului. Modelul ei uman se impune, are succes, este imitat de multi. Totul e sa ai tupeu, sa te afirmi. Si nu doar la periferie, la mahala, ci chiar în miezul societătii, în politică, în Parlament, prin guverne, în partide la vîrf, în bănci, în afaceri, în justitie si în mass-media. Asa se face succes, trebuie să te descurci, să răzbesti. Japita pare simpatică, o fată fără prejudecăti, dar tot o japită rămîne.

P.S. Japita nu este neapărat de sex feminin. Despre japita masculină altadată.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000