Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ion Tiriac despre criza internationala

Ion Tiriac despre criza internationala

Ion Tiriac: „In sase luni va veni adevarata criza. Bancile vor cere banii inapoi“

Omul de afaceri spune ca nu ii este frica de criza, dar ca il intristeaza, „chiar foarte tare“: „Se pierde munca si e trist“
Interviu cu Ion Tiriac
„In sase luni va veni adevarata criza. Bancile vor veni si vor cere banii de la Georgica, Costica, cei care au o mica afacere. Atunci toti Georgicii vor ramane faliti, dar nici bancile nu o vor duce mai bine, deoarece nu vor mai avea deloc rulaj. Daca imi cere banca banii inapoi, ii zic sa ii ia din contul de cash, dar nu ii vrea. Banca vrea bani doar de la cine nu are.”, a declarat Ion Tiriac in cadrul unui interviu acordat Business Magazin.
Omul de afaceri spune ca nu ii este frica de criza, pentru ca si-a facut rezerve din timp si are la dispozitie linii de finantare. Mai degraba criza il intristeaza, pentru ca „se pierde munca”.
In ceea ce priveste viitorul imperiului estimat la peste doua miliarde de euro, fostul mare jucator de tenis isi pune increderea in fiul sau, Ion Ion Tiriac.
“De vreo patru ani pune mana (se ocupa de afaceri, n.r.) si chiar o face bine. Dar e tot roman si tot pompier e – de vreo sase ori pe zi trebuie sa schimbe cipul si sa treaca de la real estate la masini si la alte masini si apoi la alte probleme. Dar am incredere in el. Cine ar mai fi vandut din noiembrie 2008 pana in martie 2009, in plina criza economica, 11.000 de masini?”, a spus el.
In timpul interviului acordat saptamanalului economic, la usa lui Tiriac a aparut numarul unu mondial in clasamentul WTA, Dinara Safina, sora lui Marat Safin, fost lider ATP. “Daca ar avea 10% din talentul fratelui ei, ar fi pe locul intai mondial sapte ani la rand; dar nu prea are talent, stie doar sa munceasca, isi da sufletul pe teren si de aia castiga”, a caracterizat-o Tiriac pe cea mai buna jucatoare de tenis din lume la ora actuala.

Criza va lovi abia in toamna
Cele mai mari banci din Romania, BCR si BRD, au anun­tat recent ca vor restructura in total cateva zeci de mii de impru­muturi, adica vor renegocia conditiile acestora pentru ca beneficiarii sa isi poata plati ratele. Majoritatea analistilor anticipeaza insa ca goana bancilor dupa datornici, de cele mai multe ori prin intermediul firmelor specializate, va lua amploare in scurt timp, acum fiind abia la inceput.
In primul sau interviu acordat presei economice din Romania in ultimii trei ani, omul de afaceri cu o avere estimata la peste doua miliarde de euro spune ca Romania a fost luata pe nepregatite. Tiriac se bucura acum ca s-a pregatit din timp si ca si-a facut rezerve asigurandu-si in acelasi timp si linii de finantare de la diverse banci.

„E adevarat, ma costa criza, dar pot rezista fara sa fiu obligat sa vand un singur apartament”
„Daca imi cere banca banii inapoi, ii zic sa ii ia din contul de cash, dar nu ii vrea. Banca vrea bani doar de la cine nu are”, spune cel care detine un imperiu de afaceri care se intinde de la a patra banca din Romania (la care detine 40%) pana la unul dintre cei mai importanti dealeri auto din tara. Romania va scapa de criza, cu efectele ei cu tot, abia peste cativa ani. Desi nu ii este frica de criza, Tiriac spune ca este trist, pentru ca in astfel de momente „se pierde munca si e trist”. Rezervele pe care le are ii ajung insa pentru a trece cu bine de aceasta perioada nefasta. „Automobile? Real estate? Nu mai merge nimic. Din fericire, frica nu imi e, am vazut criza venind si am destui bani gheata ca sa inghit hapul; e adevarat, ma costa criza, dar pot rezista fara sa fiu obligat sa vand un singur apartament; oricum nu merge sa le vand nici pe alea cu 4.000 euro pe metru patrat, nici pe celelalte cu 1.000 de euro metrul patrat”, a declarat el.

„Unii ma insulta si spun ca am cinci miliarde de dolari, altii ma jignesc si spun ca nu am niciunul“
Primul roman care a fost introdus de prestigioasa revista economica Forbes in topul celor mai bogati oameni din lume (locul 840 in 2007, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari) este, in ciuda renumelui, ca jucator de tenis si ca om de afaceri, foarte modest. „Eu nu stiu sa fac banca, asigurare sau sa vand masini; totdeauna am spus ca eu sunt extraordinar de inteligent intr-un singur moment, cand imi dau seama ca sunt prost si dau altcuiva sa faca ceea ce eu nu stiu sa fac”, a declarat el pentru Business Magazin. „Unii ma insulta si spun ca am cinci miliarde de dolari, altii ma jignesc si spun ca nu am niciunul. Nici Forbes, nici nimeni altcineva nu stie ce am eu si cat valoreaza, mai ales pana nu vand acele bunuri. Eu nu evaluez nimic”, a adaugat el.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000