Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Florin Minculescu: Tata e un om perfect

Florin Minculescu: Tata e un om perfect

Legenda Iris trebuie sa continue! Desi are un nume de familie celebru, Florin s-a ferit sa intre in vizorul presei. A preferat sa nu fie unul dintre cei despre care se scrie. Pentru el, familia este cea mai importanta.

L-am intalnit pe Florin (31 de ani) in cafeneaua clinicii din Regensburg, unde tatal sau este internat de mai bine de o saptamana. S-a asezat la masa si a inceput sa vorbeasca degajat, ca si cum nu ar fi fost prima data cand ne vedeam.

Are ochii mari, albastri si o privire neastamparata, ce iti creeaza impresia unui om care rasufla usurat. Jongleaza in permanenta cu doua telefoane mobile, pentru ca, spune el, il suna „toata lumea”.
De cateva saptamani are un fel de revelatie in legatura cu oamenii care ii sunt intr-adevar alaturi. „M-au sunat si fosti colegi de gradinita! In momentele grele vezi care iti sunt prietenii adevarati”, spune Florin.

Confruntat cu aceasta situatie dificila, si-a dat seama ca are mai multi prieteni decat credea si constientizeaza cat de multa nevoie are de ei in clipe ca acestea.

Ce e al familiei ramane al familiei
Ii inmanez cateva mesaje pentru Cristi, scrisori si comentarii la articolele din „Adevarul”, pe care le printasem pentru el. Nu-si ascunde bucuria, zambeste cu gura pana la urechi. I se pare incredibila sustinerea fanilor Iris si a oamenilor, in general.
Florin este un optimist incurabil si acest lucru este evident de cand il vezi pentru prima oara. Doctorul Dorel Sandesc a observat si el asta, ca o trasatura de familie. Florin rade, stie despre ce vorbesc.

„M-am imprietenit cu doctorul Sandesc, am stat cu el in timpul operatiei, am stat impreuna la acelasi hotel, am luat micul dejun impreuna”, povesteste Florin cu un fel de afectiune in glas. „Am iesit si cu doctorul Piso, am ras si am glumit. Ei
mi-au deschis ochii, mi-au explicat frumos, exact, tot ce se intampla”, adauga el. Spune ca le este extrem de recunoscator profesorilor Schlitt si Piso pentru „rabdarea si atentia” pe care acestia le-au acordat parintilor lui.

Imi povesteste amuzat cum, insotindu-l la aeroport pe Dodo, asa cum ii spun ei lui Dorel Sandesc, acesta il intreaba: „N-am inteles asta la tine, mai Florine, cum nu ti-ai pus niciodata problema ca ceva o sa fie rau?”.

Asa a fost in familia Minculescu, nu a existat posibilitatea unei nereusite, imi spune Florin. La fel, faptul ca Rodica a fost compatibila cu sotul ei, din toate punctele de vedere, „nu a fost o coincidenta”, spune Florin. Nu crede in intamplari sau coincidente si este convins ca providenta si-a spus cuvantul in aceasta poveste de dragoste.

„Daca inchid ochii, am mii de amintiri”
Pentru Florin, Germania nu este o tara cu totul straina pentru ca a locuit in München sase ani. A studiat jurnalismul in Romania, apoi a facut cursuri de marketing si relatii publice la Universitatea Ludwig Maximilian si un master in marketing si comunicare in afaceri. A lucrat doi ani de zile pentru ziarul „Starnberger Merkur”.
Acum sta in Romania, traduce catalogul „Quelle” si nu vrea sa mai plece nicaieri, deocamdata. A avut o cafenea, in inima orasului, pe care o numise „Cristi Cafe”, dar nu a mers.

„Am vandut-o, pentru ca ma furau aia si m-am enervat. Ma furau de ma rupeau, ca-n Romania”, spune raspicat. In rest, ii plac filmele, se duce la cinematograf, face sport si nu suporta balacareala publica din Romania.
La fel ca tatal sau, Florin este fan Craiova Maxima. Are simbolul echipei pe ecranul telefonului. Una din amintirile pregnante pe care le are cu tatal sau este legata de aceasta echipa de fotbal.
„Tin minte ca in ’91 a venit si mi-a adus «Gazeta Sporturilor» si mi-a zis sa o pastrez. Castigase Craiova, era campioana. Cand era Sorin Cartu antrenor si juca Gica Craioveanu”, povesteste Florin.

Imi spune ca are mii de amintiri minunate cu Cristi, dar cele din ultimele zile ii vin acum in minte. Il vede pe Cristi cum isi revine, iar acest lucru e de neuitat. „Si-a revenit perfect, e ceva senzational, i-a revenit culoarea in obraji. E el!”.

Nu exista secrete in familia Minculescu
Acum este prima oara cand il vede pe Cristi bolnav. „Nu am simtit boala lui”, povesteste Florin, precizand ca „nu avea cum”. „Asta nu e o boala profilactica, nu ai ce sa faci pana nu apar simptomele. Cand s-au intors din vacanta, au aparut primele simptome. Pana nu au aparut durerile, deranjul efectiv, nu se putea face nimic”, explica el.

La cei 31 de ani ai sai, Florin spune ca nu are ce sa-i reproseze solistului Iris, ca tata. „Eu i-am mai spus lui, este perfect”, conchide acesta. Cristi i-a luat intotdeauna apararea, nu au existat secrete intre ei. „Probabil ca a contat si diferenta mica de varsta dintre noi”, imi spune Florin despre tatal sau, cu 19 ani mai in varsta.

A fost cu trupa la concerte, uneori stateau si trei luni la mare. In materie de preferinte muzicale, „la baza sta rock-ul”. „Am crescut cu rock, si eu, si Madalina”, spune Florin. Sora sa geamana, Madalina (31de ani), a studiat Dreptul in Germania, apoi a urmat cursurile facultatii de Limbi Straine, iar de maine va lucra pentru guvernul Canadei.
Astazi este ultima zi in care sunt cu totii la clinica din Regensburg asa ca au hotarat sa petreaca aceaste momente impreuna.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000