Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
EBA vrea liber la marijuana

EBA vrea liber la marijuana

Fiica cea mai mica a presedintelui Traian Basescu socheaza din nou!
Marijuana la terasele de fite din Dorobanti? Daca ar fi dupa Elena Basescu, se pare ca “ideea” nu e tocmai fantastica! Fiica cea mica a presedintelui a declarat, miercuri seara, ca nu are nimic impotriva legalizarii drogurilor usoare in Romania. Ieri, s-a razgandit.
Elena Basescu, alias “EBA”, are un program politic destul de socant cu care urmeaza sa se prezinte in Parlamentul European. Candidata independenta a declarat ca ar vota “pentru” consumul de marijuana si la noi in tara, daca s-ar pune aceasta problema. Fiica cea mica a lui Basescu considera ca Romania ar trebui sa urmeze exemplul Olandei sau pe cel al SUA in ceea ce priveste legalizarea consumului de droguri usoare, in special al “ierbii”.
“Daca in alte tari, ca Olanda sau America, aceste droguri sunt permise, da, probabil ca voi fi de acord cu aceasta initiativa. Sunt permise pentru ca nu dau dependenta, nu iti distrug celulele nervoase, ca ecstasy sau cocaina”, a spus Elena Basescu, joi seara, in emisiunea “Vorbe grele” a lui Victor Ciutacu de pe Antena 2.
Ea a mai adaugat ca va tine cont si de decizia grupului politic din care ar putea face parte. Mezina prezidentiala si-a amintit ca, atunci cand a fost la masterat in Statele Unite, consumul de marijuana in campusul in care a stat era legal. “Am stat la scoala in America un an de zile. In campusurile din America aceste droguri usoare, marijuana, erau legale. Se prefera marijuana in loc de ecstasy”, a explicat EBA.
Desi sustine legalizarea consumului de “iarba”, Elena Basescu afirma ca ea, personal, nu fumeaza si nici macar nu bea cafea.
Anuntul Elenei Basescu a fost ironizat, ieri, de toata lumea. Din acest motiv, candidata s-a razgandit in privinta consumului de “iarba”, afirmand ca nu este de acord cu “nici un fel de drog” legal in Romania.
Mai mult, specialistii au precizat ca nici chiar in SUA drogurile usoare nu sunt legale, asa cum a sustinut fiica cea mica a presedintelui.
"Vrem sa fumam marijuana legal"
Consumul de droguri ia amploare de la o zi la alta. Mai mult de jumatate dintre tinerii din Romania cer legalizarea drogurilor usoare si multi dintre ei recunosc, nonsalant, ca au consumat stupefiante ocazional.
Ultimele sondaje de opinie arata ca tot mai multi tineri cu varste cuprinse intre 14 si 21 de ani considera drogurile drept un... mijloc de recreere.
Alexandru (20 de ani): “Am fumat iarba si pot sa spun ca e marfa rau. Nu se compara nimic cu berea rece si o tigara in foi. Marijuana, de exemplu, nici nu poate fi numita drog, este foarte slaba. Senzatia? parca te crezi mai tare ca Mihai Viteazul...”
Petre (25 de ani): “Nu am consumat droguri in viata mea si nu as face-o pentru nimic in lume. Dar sa stii ca eu as fi de acord cu legalizarea stupefiantelor. Tinerii se drogheaza si pentru ca le este interzis sa faca asta. Plus ca mai vin si niste bani la stat, din taxe".
Cristi (33 de ani): “Legalizarea drogurilor, fie ele si usoare, ar fi cea mai mare greseala. Nu am atins inca bruma de civilizatie din Occident, unde omu’ isi cumpara drogul, se duce acasa, fumeaza si se culca. La noi ies in strada, isi dau in cap (...) Asta e romanu’!”
"Consumul de marijuana duce la tulburari psihotice si la depresie"
Psihiatrul Eugen Hriscu, de la Clinica “Psymotion”, ne-a declarat ca marijuana sau canabisul este o substanta care se fumeaza sau se mananca sub forma de diverse produse, cum ar fi prajituri, bomboane etc.
“Persoanele care consuma canabis, pe termen scurt, au simptome similare cu cele ale unei intoxicatii etilice (n.r. intoxicatii cu alcool): sunt rexalate, socializeaza mai usor, rad mai des si au o stare de bine. La unii consumatori, poate aparea o stare de anxietate. Pe termen lung, adica zilnic, timp de mai multi ani la rand, consumul de marijuana poate crea o dependenta psihica, iar la unele persoane apar tulburari psihotice si depresia”, ne-a explicat dr. Hriscu.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000