Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Comisarul- sef de politie Cornel Ilie Serban a fost numit director general al Directiei Generale Informatii si Protectie Interna

Comisarul- sef de politie Cornel Ilie Serban a fost numit director general al Directiei Generale Informatii si Protectie Interna

Mai multi ofiteri cu functii de conducere din Ministerul de Interne si-au depus dosarele de pensionare de teama pierderii sporurilor. Ministrul Dan Nica spune ca doreste reducerea aparatului tehnico-birocratic si sporirea numarului functiilor operative.
Stabii din Ministerul de Interne – care pana saptamana trecuta incasau sume fabuloase pe post de salarii – au hotarat sa fenteze reforma ministrului Dan Nica. Mai multi ofiteri - din care mai bine de zece cu functii de conducere - au recurs la metoda depunerii dosarului de pensie. Asta, deoarece legea prevede ca suma ce le va reveni urmeaza sa fie calculata in functie de veniturile pe care acestia le-au incasat in ultimii trei ani.
Functii banoase
Potrivit declaratiilor de avere, multi dintre chestorii-stabi primeau, anual, salarii de cateva zeci de mii de euro. Acest lucru vine in urma deciziei ministrului Dan Nica prin care 22 de directii din cadrul ministerului au fost restructurate, iar functiile banoase de directori generali au devenit simple functii de director.
Chestorul Adrian Mitea – seful Auditului, se afla in topul celor mai bine platiti sefi cu 163.659 de lei, pe an. Convertit, salariul chestorului este de peste 40.000 de euro anual. Conform fisei postului, seful Auditului se expune la mari riscuri.
„In anumite situatii poate fi victima unor violente verbale sau presiuni psihice deosebite datorita reactiilor imprevizibile ale celor auditati“, scrie la capitolul Riscuri, din fisa postului lui Mitea.
Reorganizarea incepe azi
Reorganizarea Ministerului de Interne va incepe azi si, potrivit ministrului Dan Nica, „nu va duce la concedierea angajatilor institutiei, ci are ca scop reducerea aparatului tehnico-birocratic si sporirea numarului functiilor operative”. Astfel, numarul angajatilor din aparatul central al ministerului va fi redus cu 719 posturi, acestea fiind transferate in structurile ope­rative.

Reorganizarea functiilor

-Comisarul- sef de politie Cornel Ilie Serban a fost numit director general al Directiei Generale Informatii si Protectie Interna.
-Comisarii-sefi de politie Octav-Virgiliu Teodorescu si Aurelian Ghimpau au fost imputerniciti, pe o perioada de sase luni in functiile de secretar general adjunct.
-Comisarii- sefi de politie Mihai Calinescu si Tache Boconiala au fost imputerniciti pe functiile de adjuncti ai inspectorului general al Politiei Romane.
-Chestorul de politie Dumitru Parvu este singurul care a ramas imputernicit pe functia de adjunct al sefului Politiei Romane.
Reorganizarea directiilor
- Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane vor trece din subordinea MAI in cea a Inspectoratului General al Politiei Romane.
-Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala va trece din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor la IGPR.
-Grupul Special de Protectie si Interventie “Acvila” va fi reorganizat in cadrul Inspectoratului Jandarmeriei Romane.
-Corpul de Control al ministrului se va uni cu Directia de Audit, prin infiintarea Directiei Generale de Control si Audit Intern.
Printre masurile anuntate de Nica se numara reducerea de la 22 la 8 a directiilor generale existente la nivelul MAI, celelalte fiind comasate sau transformate in directii de rang inferior.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000