Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Dragostea se construieste

Dragostea se construieste

Uitandu-ma in jurul meu vad foarte putine cupluri cu vechime. Dureros, dar adevarat. Vazandu-i insa, imi pun inevitabil intrebarea DE CE? De ce ajung oamenii sa se desparta? Ce se intampla cu dragostea aceea mare care i-a facut sa-si promita stelele si luna de pe cer ? Dispare pur si simplu? Oarecum, imi vine greu sa cred asa ceva. E lasata sa moara sau chiar ucisa din mandrie, ambitie sau altele asemenea? Nu cunosc raspunsul la toate aceste intrebari.
Am insa niste idei fixe. Nu cred ca indragosteala si pasiunea resimtite la inceputul unei relatii sunt un argument suficient de puternic pentru ca doi oameni sa ajunga pana-n fata lui Dumnezeu. Cred cu tarie ca dragostea aceea adevarata si durabila se construieste in timp si cere foarte multa rabdare, putere de intelegere si, oricat de demodat ar suna, respect. E nevoie ca cei doi sa aiba un mod asemanator de a vedea viata si obtinerea lucrurilor pe care si le doresc de la ea. Nu spun ca doar doi oameni care se aseamana au sanse mai mari sa ramana impreuna, dar nu pot nici sa afirm ca binecunoscuta sintagma “contrariile se atrag” este universal valabila. Cred ca trebuie cate putin din fiecare. Trebuie ca cei doi sa se poata completa reciproc, unul sa acopere neajunsurile celuilalt si vicerversa intr-un echilibru care face relatia sa dureze.
Cred ca oamenii au incetat sa mai acorde importanta cuvenita casatoriei sau durabilitatii unei relatii, fiind poate influentati de viata nebuna pe care o ducem, de exemplele proaste dar foarte usor de urmat din jurul nostru. E mai usor sa renunti decat sa incerci sa faci relatia sa mearga. E mai usor sa intorci spatele sperand ca vei gasi ceva nou si mai bun decat sa faci un efort si sa incerci sa repari ce nu merge in ceea ce deja ai.

Oricat de greu mi-ar veni mai este un lucru foarte important pe care l-am invatat de-a lungul vietii mele: dragostea nu e totul. E nevoie de un pic mai mult de atat. Nu e deajuns sa-ti spui “iubesc” si sa te astepti ca totul sa se rezolve de la sine. Trebuie sa fii pregatit sa faci compromisuri, sa nu te culci pe o ureche, sa-ti pui mintea la contributie, sa stii exact cat poti sa accepti si care-ti sunt limitele si sa-i afli si celuilalt limitele incercand sa nu le fortezi. Sa fii constient de faptul ca fiecare om este diferit si are propriul sau mod de a fi pe care trebuie sa-l accepti in momentul in care hotarasti ca o relatie poate sa aiba viitor avandu-va pe voi doi la carma exact asa cum suntei, cu calitati si defecte asumate.
Adevarata problema nu o reprezinta nicidecum faptul ca dragostea nu exista, ci ca ea nu este recunoscuta atunci cand apare si deseori confundata cu o indragosteala trecatoare si, mai grav, nu este intretinuta dupa ce a fost acceptata. Dragostea exista, trebuie doar sa-i acordam atentia cuvenita si poate uneori s-o filtram si prin ratiune nu doar prin suflet.
Dragostea este precum cantatul la pian. Mai intai trebuie sa inveti sa canti dupa reguli, iar apoi trebuie sa uiti toate regulile si sa canti din inima.
Poate ca dragostea nu face pamantul sa se invarta, dar trebuie sa recunoastem ca face ca drumul sa merite osteneala.

”Love is a symbol of eternity. It wipes out all sense of time, destroying all memory of a beginning and all fear of an end.”
(Dragostea este simbolul eternitatii. Dragostea sterge toata semnificatia timpului, distrugand toate amintirile despre inceput si toate temerile privitoare la sfarsit.)

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000