Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Ultimul interviu cu seful Garzii Financiare Buzau, Cristi Voicu

Ultimul interviu cu seful Garzii Financiare Buzau, Cristi Voicu

Cristi Voicu

 Ultimul interviu cu seful Garzii Financiare Buzau, Cristi Voicu
Ultimul interviu cu şeful Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu: “Prietenii vin şi pleacă din viaţa unui om, familia este cea mai importantă”

Buzoian get-beget, născut şi crescut la Buzău, dar şlefuit la Bucureşti cu puţină practică prin Ialomiţa, Cristi Voicu, şeful Gărzii Financiare Buzău, a acceptat să vorbească despre familia sa şi paşii pe care i-a urmat în viaţă. Din familie aleasă, părinţii profesori şi sora medic, Cristi Voicu recunoaşte că a fost un copil mai zvăpăiat.

Buzoian get-beget, născut şi crescut la Buzău, dar şlefuit la Bucureşti cu puţină practică prin Ialomiţa, Cristi Voicu, şeful Gărzii Financiare Buzău, a acceptat să vorbească despre familia sa şi paşii pe care i-a urmat în viaţă. Din familie aleasă, părinţii profesori şi sora medic, Cristi Voicu recunoaşte că a fost un copil mai zvăpăiat.

“Facultatea a fost poate cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, o perioadă lipsită de griji, stăteai  la cămin trăind din banii părinţilor!”

“M-am născut la 31 octombrie 1963, în Buzău, clasele I-IV le-am studiat la Liceul Pedagogic, clasele V-VIII la Şcoala 1 şi liceul la Eminescu. Părinţii profesori, actual pensionari, mama învăţătoare, tata materii tehnice. După liceu am dat la ASE şi am picat în primul an cu brio, adică am luat fără loc, cum se spune. Eu fiind un tip mai răzvrătit, mi-am dat seama că este un cap de linie şi nu aveam încotro s-o iau, ori trebuia să mă angajez, ori trebuia să fac armata. Şi am ales varianta a treia să mai dau încă o dată la facultate a doua oară şi am luat, de data asta cu loc, tot la ASE, la Facultatea de Economia Industriei şi Agriculturii. După ce am luat la facultate, următorul an am făcut armata la Craiova, după care am început facultatea. A fost poate cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea, era în primul rând o perioadă lipsită de griji, trăind din banii părinţilor, stăteai  la cămin, veneai acasă îţi luai pachetul...”

„Faptul că nu erai lăsat să faci chefuri, că trebuia să pui o pătură în geam, că trebuia să dai muzica mai încet, era fructul oprit”

Maturizarea a venit mai târziu, căci mirajul Bucureştiului nu te lăsa din mreje, iar problemele financiare ale părinţilor nu erau de băgat în seamă, căci dulce era viaţa la cămin şi distracţiile monstruoase, iar prieteniile se legau pe viaţă.

“De multe ori îi mai auzeam pe ai mei de lipsa de bani, era o perioadă foarte grea, am făcut facultatea în ’84-’88, când era cea mai grea perioadă, dar îţi intra pe o ureche şi îţi ieşea pe cealaltă. De abia acum, când fata cea mare este studentă, realizez discuţiile pe care părinţii mei le aveau atunci referitor la ce condiţii trebuie să le oferi copiilor ca să te bucuri de ei mai târziu. Pentru că aveau şi ei dreptate şi la concluzia asta am ajuns şi eu, că investiţia în copiii e cea mai bună.

Prieteniile din facultate au rămas de cea mai lungă durată şi acum ne întâlnim cu colegii, ne-am întâlnit la 10 ani, la 20 de ani de la terminarea facultăţii şi de fiecare dată am avut despre ce să ne amintim, deşi condiţiile nu erau atât de bune cum au studenţii în ziua de azi şi parcă chefurile noastre din cămin erau mai frumoase. Faptul că nu erai lăsat să faci aceste chefuri, faptul că trebuia să pui o pătură în geam, că trebuia să dai muzica mai încet că altfel venea Miliţia  şi te amenda, era fructul oprit care te făcea să simţi altfel viaţa de student!”

„Eu băiat de Buzău, obişnuit la Bucureşti, m-am dus într-o zi de noiembrie, m-am prezentat la post...”

Dar facultatea nu putea dura o veşnicie şi inevitabilul s-a produs. Cristi Voicu a trebuit să-şi ia în primire primul serviciu.

„Era atât de frumoasă viaţa în facultate, încât îmi doream să mai stau, dar pentru faptul că sora mea era studentă la Medicină, părinţii au spus că nu mai pot sta eu încă un an şi am renunţat la ideea asta şi am primit repartiţie la IAS Gârbov, Ialomiţa. Era o altfel de experienţă, total diferită, era prima dată când aveam locul meu de muncă, eram la ţară. Eu băiat de Buzău, obişnuit la Bucureşti, m-am dus într-o zi de noiembrie, m-am prezentat la post, era cu repartiţie, cu stagiatură de trei ani de zile. Seara la 6 se întuneca, eram singur, nu cunoşteam pe nimeni, dar uşor-uşor m-am adaptat. Nu  mai cheltuiam  banii cum cheltuiam în facultate, atunci aveam banul meu şi ..., ţin minte că îmi luam conserve şi eugenii şi mâncam şi duceam bani şi acasă. Am stat un an şi jumătate, până la Revoluţie, dar a  fost o perioadă în care îmi făceam singur de mâncare, o perioadă în care am ştiut să-mi drămuiesc banii, lucrând la IAS aveai şi nişte plăţi în natură, în funcţie de producţiile pe care le făceau şi eram foarte mândru când le luam şi i le duceam mamei acasă; era vorba de ulei, zahăr, orez!”

„Am văzut un anunţ în ziar şi m-am prezentat la examen pentru un post la Garda Financiară!”

„După 1990 am venit la Buzău, am lucrat la IELIF Buzău aproximativ un an şi jumătate, eram contabil-şef de şantier şi din 1991 am dat examen la Garda Financiară. Examenul l-am dat la Galaţi, am văzut anunţ în ziar. Am participat mai multe persoane, doar 16 au luat. Am început cu funcţia de comisar debutant, am  trecut prin toate gradele şi funcţiile de comisar şi din 2007 ocup funcţia de comisar-şef.”

„Eu şi soţia mea ne-am revăzut după mulţi ani, în ’91, întâmplător şi, după ce am stat de vorbă cinci zile ne-am căsătorit!”

 „Căsătorit o dată cu intrarea în Gardă, de fapt căsătoria mea a fost primul chef de intrare în Gardă. Am intrat în iunie şi eu m-am căsătorit în octombrie 1991. Soţia fusese colegă cu mine de liceu şi chiar de clasă, dar nu aveam nicio treabă în liceu, singurul fapt era că eram colegi. Ea era o elevă foarte silitoare, eu... mai puţin silitor şi nu prea eram compatibili din punct de vedere al colegilor. Ne-am revăzut după mulţi ani, în ’91, întâmplător şi, după ce am stat de vorbă cinci zile, ne-am căsătorit. Şi după două luni am făcut nunta. Ea este profesoară de Biologie la Liceul Eminescu şi de vreo 14 ani este inspectoare pe specialitatea Biologie, la Inspectoratul Şcolar. Nu este persoana pe care o vedeam eu atunci, o tocilară, este o persoană deschisă, o persoană echilibrată, care întotdeauna a ştiut ce vrea.

Au apărut copiii, prima Andra, la un an după căsătorie, a crescut, este studentă la Universitatea Bucureşti, la Sociologie, la prima sesiune am avut emoţii cu toţii. Şi mai am un băieţel de 9 ani, diferenţa între ei este de 10 ani. Este foarte bine că, plecând fata la facultate, a rămas ăsta mic, care ne umple casa.

Eu sunt un mare microbist. Când s-a născut, acum nouă ani m-am dus la nevastă-mea la Maternitate, pe lângă buchetul de flori i-am dus şi o minge, un steag şi un fular al lui STEAUA. Eu sunt stelist. Şi, după ce plecam de la spital, nevastă-mea le băga sub pat. A... a fost copilul cu cea mai mare greutate care s-a născut în anul respectiv, a avut 5, 200 kg. Şi microbul fotbalului s-a prins, l-am dat la fotbal, la stadion. Este singurul lucru cu care pot să mai jonglez cu el, în sensul că îi spun . Este singurul lucru, că altfel n-are nicio treabă. Jucăm fotbal în casă, amândoi. După ce vin de la muncă avem program până la 5 sau uneori mai mult. Este clasa a doua, la Şcoala 15.

Părinţii trăiesc amândoi, au avut grijă şi de mine şi de sora mea. În fiecare joi la 15-15,30 mergem la mama, toată familia, sora, care este medic generalist, cumnatul şi  nepoţii.  Şi acum, ne amintim cum mai mă acoperea sora, ascundea scrisorile de la decan. Mama nici acum nu stie cum dispăreau, dar acum conştientizăm că familia, mamă, tată, fraţi, soţie, copiii şi sănătatea sunt cele mai importante, restul  amici, prieteni, cunoştinţe, vin şi pleacă!”

Cristi Voicu, un nobil printre nobili

Cristi Voicu, fostul şef al Gărzii Financiare Buzău, a încetat din viaţă duminică 4 mai 2014, după o lungă şi grea suferinţă. Acesta avea 50 de ani şi s-a luptat cu cancerul timp de 8 luni, din momentul diagnosticării. Cristi Voicu a suferit două intervenţii chirurgicale la cap, dar boala a avansat rapid. Cristi Voicu a fost unul din cei mai longevivi şefi ai Gărzii Financiare, fiind apreciat ca un excelent profesionist şi un om de o probitate morală excepţională.

Cristi Voicu s-a născut la 31 octombrie 1963, în Buzău. Clasele I-IV le-a studiat la Liceul Pedagogic, clasele V-VIII la Şcoala 1 şi liceul la Eminescu. Studiile universitare le-a urmat la Academia de Studii Economice, la Facultatea de Economia Industriei şi Agriculturii. În 1991 a luat examenul la Garda Financiară pentru funcţia de comisar debutant, trecând prin toate gradele şi funcţiile de comisar. În 2007 a fost numit comisar-şef, până la sfârşitul anului trecut. Era căsătorit, avea doi copii, o fată şi un băiat, iar soţia sa este inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Boea bogdan

Un om deosebit de frumos sufletește!!!
+1

Mihai Popescu

Dumnezeu sa te vegheze Cristi!
+4

Constantin Teodor

Vei fi mereu in amintirea niastra Herr Kaiser ! Sa ai multa lumina acolo de unde te rugam sa ne veghezi !
+5

Badea Valentin

CRISTI a fost, este si ramane prietenul care a rupt ceva din fiecare odata cu trecerea sa in nefiinta. Dumnezeu sa-l odihneasca
+18


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000