Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Targul de carte Gaudeamus 2016

Targul de carte Gaudeamus 2016

Gaudeamus 2016

 Targul de carte Gaudeamus 2016
Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de Învăţătură, „cel mai citit târg de carte” de peste două decenii, are loc în perioada 16 – 20 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 23, este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS este principala componentă a Programului LECTURA, proiect de anvergură naţională iniţiat de Radio România în 1994, având ca principal obiectiv susţinerea culturii româneşti prin evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei.

Palmaresul celor peste 20 de ani în care „Gaudeamus” a ajuns un sinonim pentru „performanţă” în industria evenimentelor dedicate cărţii, numără 96 de târguri organizate în întreaga ţară, peste 2.600.000 de vizitatori şi circa 10.500 de manifestări organizate în acest cadru şi aduce Radio România în postura de lider naţional în domeniu.

Preşedintele de onoare al ediţiei este domnul profesor universitar doctor Liviu Papadima, prorectorul Universităţii din Bucureşti.

Ce vă propune GAUDEAMUS 2016:

– peste 300 de expozanţi – un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti cu tradiţie, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie, prezente an de an la Gaudeamus, cărora li se adaugă numeroşi participanţi în premieră;

– Peste 850 de evenimente editoriale şi profesionale, record în istoria târgului, care se vor desfăşura la standurile expozanţilor, al Invitatului de onoare, ale partenerilor şi în spaţiile special amenajate de către organizator în incintă (Sala Cupola – nivel 0.00, Bursa de Contacte, Ceainăria Bernschutz&Co – Gaudeamus şi Salonul de Carte pentru Copii „Ion Creangă” – nivelul 3.20, Sala Mircea Sântimbreanu – nivelul 7.70).

– În premieră, Invitatul de onoare al ediţiei este o ţară de dincolo de graniţele Europei: China, prezentă la târg cu un stand generos, cel mai mare alocat până acum pentru ţara aflată în această postură. Standul Chinei va cuprinde mai multe zone cu destinaţii diferite: Expoziţie de Carte, cu peste 2.000 de titluri publicate de cele mai importante edituri din China, Expoziţie Culturală (benzi desenate clasice din China, o selecţie de tipărituri chinezeşti antice şi grafică originală de carte pentru copii, aparţinând unor artişti din China) şi Spaţiul de Evenimente care va găzdui, alături de ceremonia de inaugurare a standului Invitatului de onoare, lansări de carte şi momente de tip profesional şi de schimburi interculturale.

Programul de vizitare a târgului este zilnic între orele 10:00 şi 20:00.


Accesul publicului în incinta Târgului se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola GAUDEAMUS. Ca şi la ediţiile precedente însă, numeroase categorii de public, bine reprezentate ca pondere în numărul total de vizitatori, vor beneficia de acces gratuit în incintă: preşcolarii, elevii, studenţii, cadrele didactice, alţi profesionişti din domeniile editorial -educaţional, jurnaliştii, pensionarii, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupurile organizate, sunt cei care pot intra în târg fără plata biletului sau a abonamentului, pe baza documentelor specifice fiecărei categorii (dacă este cazul).

Tombola GAUDEAMUS, derulată pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, va avea în acest an câteva premii extrem de atractive:
• 3 premii în valoare de câte 4.500 de lei, acordate pe carduri prepaid de BRD Groupe Société Générale;
• 10 eBook reader, oferite de BRD Groupe Société Générale;
• 3 vouchere foto-carte CEWE, în valoare de câte 135 lei.


Ziarul târgului va fi realizat pentru al treilea an consecutiv de către o echipă redacţională de la publicaţia Caţavencii.

Premiile Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2016 vor fi decernate duminică, 20 noiembrie, ora 17.00:

– Trofeele GAUDEAMUS (decernate pentru trei dintre expozanţi)

– Cea mai râvnită carte a târgului

– Trofeul Presei „Mircea Sântimbreanu”, pe secţiunile publicaţii, radio, TV, agenţii de presă şi
online – decernat jurnaliştilor acreditaţi care vor reflecta derularea târgului

– Premiul de excelenţă, acordat de Radio România uneia din editurile prezente la târg şi destinat
finanţării totale sau parţiale a unui proiect editorial de importanţă naţională, cu ecouri internaţionale

– Premiile pentru traducere „Antoaneta Ralian”, acordate pentru doi traducători, în şi din limba
română

– Premiul Educaţia, acordat uneia dintre instituţiile de învăţământ prezente la târg

– Premiul Miss Lectura, acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carteS-a deschis Gaudeamus, târgul sutelor de mii de cărți

Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2016 s-a deschis, miercuri, la Romexpo cu 300 de edituri prezente, care anunţă peste 850 de evenimente, în centrul atenţiei fiind standul Chinei, unul dintre cele mai spectaculoase, invitat de onoare al ediţiei, care prezintă peste 3.000 de cărţi. Ovidiu Miculescu, preşedintele SRR, a anunţat, la deschiderea oficială, că invitat de onoare al târgului în 2017 vor fi Statele Unite.

”Iată ne respectăm promisiunea. Este al 23-lea an în care Radio România vă dă întâlnire la Romexpo în acest târg de carte. Suntem extrem de bucuroşi că putem să organizăm în continuare acest eveniment extraordinar, unic în felul său, pentru că Radio România este singurul serviciu public media din lume care poate să organizeze un astfel de eveniment. Este prima deschidere către Asia, China este invitat de onoare, după invitaţi din Europa, Italia, ţările francofone, ţările nordice”, a vorbit Ovidiu Miculescu, miercuri, în deschiderea oficială a târgului, adăugând că ”indiferent de valurile şi agitaţiile politice prin care trecem, noi ne vedem de drumul nostru, vom performa în continuare şi vom face ce ştim mai bine în beneficiul românilor”.

Preşedintele SRR, Ovidiu Miculescu a ţinut să facă un anunţ important: ”Ţara invitată de onoare la Gaudeamus 2017, dovadă că Radio România este în lumea bună, vor fi Statele Unite ale Americii”.

Cel mai mare stand alocat până acum unei ţări invitate, unul spectaculos şi generos, este cel al Chinei, invitatul de onoare al ediţiei.

Prezente la Gaudeamus, cele 50 de case de editură din China sunt reprezentate de 100 de oameni, care au adus peste 3.000 de cărţi. Mai mulţi autori chinezi, unii dintre cei mai influenţi scriitori contemporani, vor veni la Bucureşti: Cao Wenxuan, Yu Hua, Xu Zechen, Xi Chuan şi Lan Lan.

”Prin acest eveniment aşteptăm să avem mai multe schimburi în domeniul cultural, educaţional şi editorial cu colegii noştri din România şi avem o misiune ca după ce ne întoarcem în China să introducem şi autorii reprezentativi români pe piaţa chineză. Sperăm ca prietenii români să ne cunoască mai bine prin cărţi”, a spus Yan Jianwu, ataşat cultural al Ambasadei Republicii Populare Chineze, care a adăugat că ”standul chinez include şi cărţile româneşti traduse în limba chineză”.

”Aş vrea să dedic acest cuvânt de deschidere colegilor mei din spaţiul academic, care sunt în bună parte autori ai cărţilor pe care le expun editurile din acest târg, studenţilor noştri, celor care au fost cândva studenţi şi celor care vor să ajungă studenţi, în general dedic iubitorilor de carte. Ne bucurăm mult de prezenţa Chinei ca invitat de onoare prin oferta de carte extrem de largă pe care o prezintă”, a declarat Liviu Papadima la deschiderea târgului.

”Am considerat Gaudeamus unul dintre proiectele prioritare ale Ministerului Culturii, drept urmare am alocat o sumă substanţială în acest sens. Să vă bucuraţi de carte în următoarele zile”, a fost urarea Ancăi Drăgoi, secretar de stat în MC.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000