Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Macelarii de la volan si abatoarele de oameni

Macelarii de la volan si abatoarele de oameni

accidente buzau

 Macelarii de la volan si abatoarele de oameni
În România, maşina a devenit mijloc de exterminare în masă. Dovadă stau drumurile, care aşa proaste cum sunt, au pe margini garduri de cruci.

Nebuni conducând „tancuri“ de câteva tone confundă şoselele cu un ring al teribilismului. Ajung să semene groază şi să producă drame sfâşietoare. Copii ucişi pe trecerile de pietoni, familii nevinovate sfârtecate între fiare, bătrâni călcaţi pe trotuare. Mai nou, şmecherii de la volan spulberă şi trenuri.

Un grav accident rutier s-a produs, duminică, în judeţul Buzău, pe drumul judeţean DJ203 K, în urma căruia cinci persoane au fost rănite. Două autoturisme s-au ciocnit frontal, pe podul din faţa primăriei comunei Cernăteşti. Impactul a fost puternic, ambele maşini fiind extrem de şifonate. UPDATE : Fetiţa rănită în accidentul de la Cernăteşti a murit într-un spital din Bucureşti

Tragedie în familia din Cernăteşti implicată duminică într-un grav accident rutier. Fetiţa lor, în vârstă de doi ani, a murit la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucureşti. Ea se afla în maşină împreună cu părinţii şi cu fratele său. Accidentul s-a produs, duminică, pe DJ 203K, pe podul din faţa Primăriei Cernăteşti. Potrivit reprezentanţilor IPJ Buzău, un şofer în vârstă de 32 de ani, din Cernăteşti, într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul volanului şi a lovit un autoturism condus de o tânără în vârstă de 33 de ani, care circula din sens opus. În urma impactului, ambele maşini au fost serios avariate, cinci persoane având nevoie de îngrijiri medicale. Din maşina familiei, cel mai grav a fost rănită fetiţa, care a fost transferată de medicii buzoieni la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” din Capitală. Aici, starea ei s-a înrăutăţit, fetiţa stingându-se în cursul zilei de luni. Părinţii şi fratele de opt ani au scăpat cu răni mai uşoare şi sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. .

Sâmbătă noapte, la Iaşi nu se vedea la nici zece metri în faţă. Viscolul şi zăpada acoperiseră totul. Cu maşina, abia dacă puteai circula cu 20 de kilometri la oră. La o trecere de nivel peste calea ferată, un „şofer meseriaş“, cu ce altceva decât cu un BMW, a depăşit toată coloana oprită la stop şi a intrat în plin într-un vagon, aruncându-l de pe şine. Din fericire n-a murit nimeni. Dar ore întregi, în plină vijelie, zeci de oameni s-au chinuit să îndepărteze garnitura deraiată pentru ca circulaţia să fie reluată.

La Cluj, un individ a spulberat pe zebră doi prunci. Unul de şase ani şi unul de nouă luni. Apoi a fugit. Băieţelul mai mare se zbate acum între viaţă şi moarte, legat de aparate. La Dej, doi tineri au murit după ce maşina condusă cu viteză mult peste cea legală a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un alt autoturism.

Accidentul de maşină s-a transformat în ultimii ani într-un subiect pervers. Ne lamentăm că ştirile sunt pline cu astfel de tragedii, dar stăm cu ochii pironiţi în ecrane să vedem cum arată maşina zdrobită sau câţi oameni care şi-au pierdut suflarea. Apoi, la discuţiile cu prietenii, ne plângem de drumurile proaste, că nu avem autostrăzi şi că de la Iaşi la Bucureşti ajungem în şapte ore. Ne place să pozăm în supăraţi pe cei de la Poliţia Rutieră, mai ales pe radarele infame scoase la vânătoare. Sincer, n-am auzit niciun şofer care să-şi pună la îndoială propriile calităţi de conducător auto. De multe ori am senzaţia că românul s-a născut cu volanul în mână. Şi poate n-ar fi atât de rău dacă unii dintre noi n-am încerca să demonstrăm asta ori de câte ori suntem pe drum.

Sunt sigur că cele mai multe drame nu-şi au originea în ideea de a ajunge mai repede la destinaţie. Ci în piciorul apăsat prea tare pe acceleraţie, prin care se arătă ce şofer bazat e la volan. Din păcate, acea pedală a devenit doar un cuţit automat de abator sub care cad sute de oameni. Prostia umană e adusă la rang de artă pe şosele. Iar întâlnirea cu ea nu e decât o chestiune de „noroc“.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000