Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
HRISTOS A INVIAT! ACUM E VREMEA BUCURIEI PENTRU TOTI

HRISTOS A INVIAT! ACUM E VREMEA BUCURIEI PENTRU TOTI

pasti 2016

 HRISTOS A INVIAT! ACUM E VREMEA BUCURIEI PENTRU TOTI
„De este cineva binecredincios şi iubitor de Dumnezeu, să se bucure de acest praznic frumos şi luminat. De este cineva slugă înţeleaptă, să intre, bucurându-se, întru bucuria Domnului său. De s-a ostenit cineva postind, să-şi ia acum răsplata. De a lucrat cineva din ceasul cel dintâi, să-şi primească astăzi plata cea dreaptă. De a venit cineva după ceasul al treilea, mulţumind să prăznuiască. De a ajuns cineva după ceasul al şaselea, să nu se îndoiască, nicidecum, căci cu nimic nu va fi păgubit. De a întârziat cineva până în ceasul al nouălea, să se apropie, nicidecum îndoindu-se. De a ajuns cineva abia în ceasul al unsprezecelea, să nu se teamă din pricina întârzierii, căci darnic fiind Stăpânul, primeşte pe cel de pe urmă ca şi pe cel dintâi, odihneşte pe cel din al unsprezecelea ceas ca şi pe cel ce a lucrat din ceasul dintâi; şi pe cel de pe urmă miluieşte, şi pe cel dintâi mângâie; şi aceluia plăteşte, şi acestuia dăruieşte; şi faptele le primeşte; şi gândul îl ţine în seamă, şi lucrul îl preţuieşte, şi voinţa o laudă. Pentru aceasta, intraţi toţi întru bucuria Domnului nostru; şi cei dintâi, şi cei de al doilea, luaţi plata. Bogaţii şi săracii împreună bucuraţi-vă. Cei ce v-aţi înfrânat şi cei leneşi, cinstiţi ziua. Cei ce aţi postit şi cei ce n-aţi postit, veseliţi-vă astăzi. Masa este plină, ospătaţi-vă toţi. ”
Din Cuvântul de învăţătură al Sfântului Ioan Gură de Aur la Înviere

Prin moartea Lui pe cruce şi pogorând în iad, Iisus Hristos a dat o nouă întemeiere timpului. Cu moartea pre moarte călcând, dumnezeirea a ridicat la viaţă veşnică firea cea căzută morţii, din pricina păcatului. Fără de vină fiind, Iisus a luat asupra-I toate păcatele lumii şi a mântuit-o, prin suferinţă izbăvitoare.

IISUS HRISTOS, LUMINA LUMII ŞI ELIBERATORUL FEMEII

Până la Iisus, femeia era o anexă. Până la Iisus, atât libertatea, cât şi accesul la spiritualitate le erau interzise femeilor. Hristos a eliberat femeia, dându-i o atât de mistică importanţă încât o femeie – Maria Magdalena – să fie cea căreia i s-a arătat după Înviere.

Maria Magdalena era o îndrăcită din care Iisus a scos şapte demoni şi ea a devenit o sfântă. În sfintele scripturi nu se menţionează nicăieri că ar fi fost prostituată, dar folclorul o introduce în această categorie sau o asociază cu femeia adulteră, salvată de Hristos de la moarte prin lapidare.

Poate că am divagat un pic sau poate deloc. Cert e că asta am vrut să  spun, că Iisus Hristos a eliberat femeia din condiţia subalternă, ridicând-o la condiţia sublimă de mărturisitoare a Învierii. Şi de martiră pentru mărturia ei. Condiţie liber asumată, atât de ea, cât şi de Apostolii iniţial necrezători că Hristos a înviat.

Şi când Iisus a salvat-o pe femeia adulteră de lapidare, şi a ridicat-o, a dat pilda mântuirii ca opţiune: „Du-te şi să nu mai păcătuieşti!”. Dumnezeu iartă de 70 de ori câte 7, important este să ne iertăm noi înşine, adică să nu nesocotim iertarea acordată de Dumnezeu – şi aici revin la Iuda, care s-a condamnat la moarte eternă, fiindcă s-a spânzurat de căinţă, deşi Iisus îl iertase chiar înainte de arestarea din Grădina Ghetsimani, numindu-l „prietene”. Deci important e să valorificăm şansa noului început, să credem în mărturisire şi iertare. Sinceritatea e condiţia esenţială.

Iisus Hristos ne-a adus libertatea. Libertatea supremă, libertatea de a alege, libertatea de a ne alege destinul: între demnitate şi condamnare de sine. Creştinismul este religia iubirii şi de aceea, religia supremă a lumii. Am nu doar datoria, am şi dreptul să spun asta. Stupida corectitudine politică nu mă va opri niciodată.

Nimic pe lume nu e mai moral, ca model universal şi particular de viaţă decât Cele Zece Porunci din Vechiul Testament. Şi nimic pe lume nu e mai presus de aceste trei valori creştine, care sunt un mod de viaţă frumoasă: credinţa, speranţa şi dragostea. Restul e deşertăciune.

HRISTOS A ÎNVIAT! SFINTELE SĂRBĂTORI SĂ NE LUMINEZE!

Vă urez tuturor sănătate, împliniri, înţelepciune şi să vă bucuraţi de cei dragi!

Aceleaşi urări pentru fraţii noştri basarabeni!Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000