Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Fost sef al IPJ Buzau, promovat in conducerea Politiei Romane

Fost sef al IPJ Buzau, promovat in conducerea Politiei Romane

Stefu Viorel

 Fost sef al IPJ Buzau, promovat in conducerea Politiei Romane
Un fost şef al Inspectoratului de Poliţie Buzău, a primit de curînd o funcţie importantă în structura centrală a Poliţiei Române.  
 
Ofiţerul buzoian care, în ultimii ani s-a aflat la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Ialomiţa a fost înlocuit la sfîrşitul săptămînii trecute, fiind promovat la Bucureşti în funcţia de director al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R.  Este vorba despre comisarul-sef Viorel Stefu despre care un comunicat de presa al IGPR arata ca:”Cu aprobarea ministrului afacerilor interne, prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, cu data de 29 septembrie a.c., comisar-şef de poliţie Ștefu Viorel, inspector șef al I.P.J. Ialomița, a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de director al Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R.”  Dispoziţia de numire în funcţia de la Bucureşti îi aparţine unui alt ofiţer buzoian, chestorul Bogdan Despescu, care s-a aflat în echipa managerială a IPJ Buzău, iar actualmente este şeful Poliţiei Române.

Interlopii si politistii corupti din Buzau, decapitati de comisarul-sef Stefu Viorel

Dupa lovitura de stat din decembrie 1989, lumea interlopa din Buzau a cunoscut o ascensiune fara precedent. Astfel, in anii `90-2000, se plateau taxe de protectie si se comandau asasinate ( vezi uciderea lui Dan Panchiosu din 10 mai 1993, adevaratul ucigas si in ziua de azi ramanand nepedepsit) Totodata, in politia Buzau coruptia atinsese cote alarmante. Ca atare, MAI trebuia reformat.

Primul pas l-a facut fostul comandant al IPJ Buzau, comisarul sef, Stefu Viorel, care a avut misiunea de a asana cadrele politiei judetene. In mandatul sau, impinsi de la spate sau neavand incotro, multi ofiteri cu probleme si-au dat demisia sau au plecat din sistem. Acest lucru a deranjat mafia locala si la ordinul deputatului Cezar Florin Preda, Stefu a fost mutat pe aceeasi functie la IPJ Ialomita.

Mînă de fier si la Ialomiţa

Venit de la Buzau, comisarul sef Viorel Stefu a preluat conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita intr-o perioada in care institutia fusese implicata in nenumarate scandaluri publice. Timp de 6 ani acesta a incercat sa implementeze un alt sistem de management, prin care a incercat sa le ofere cetatenilor incredere in politisti si sa reduca rata infractionalitatii la nivelul judetului Ialomita. De multe ori criticat pentru faptul ca-si conduce subordonatii cu «mina de fier», eforturile comisarului sef Stefu au fost insa apreciate de sefii cei mari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Potrivit Statutului Politistilor, mandatul sau de sef al IPJ Ialomita ar fi trebuit sa se incheie la inceputul acestei saptamini, fiindca a implinit virsta de pensionare.

Oficialii din cadrul MAI au decis insa sa-i prelungeasca prerogativele pentru inca un an, ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a obtinut in cei 6 ani de activitate manageriala. «MAI a luat decizia saptamina trecuta, cind mi-a fost transmisa si comunicarea oficiala. Masura a fost luata in baza stabilitatii, a rezultatelor bune pe care le-a obtinut IPJ Ialomita in perioada in care m-am aflat la conducerea institutiei... A contat, fireste, si experienta indelungata pe care o am in Ministerul Administratiei si Internelor!» a declarat comisarul sef Viorel Stefu, comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita.

In viitoarele 12 luni, seful Politiei Judetene isi doreste sa continue lupta impotriva infractionalitatii, in special a celei economice. «Vrem sa facem munca de Politie, sa dam incredere cetateanului ca poate sa isi desfasoare activitatile in cele mai bune conditii. De asemenea, luptam impotriva evaziunii fiscale si speram sa putem contribui prin eforturile noastre la cresterea gradului de incasare la bugetul statului!» a conchis comisarul sef Viorel Stefu.

Buzaul se poate mandri cu doi titani ai politiei romane: chestorul de politie, Despescu Bogdan, seful IPJ Constanta si comisarul sef, Viorel Stefu, care potrivit surselor noastre, in 2016, poate fi avansat in grad la exceptional. Ambii au fost alungati de la conducerea IPJ Buzau de mafia locala transpartinica condusa de trinomul toxic - Boscodeala - Bigiu - Cezar Preda.

Comisarul sef Viorel Stefu elimina coruptia din Politia ialomiteana

Un raport al Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita, inaintat Prefecturii Ialomita, reliefeaza preocuparea pe care o are institutia in ceea ce priveste prevenirea si combaterea faptelor de coruptie in rindul politistilor. Conform documentului prezentat, conducerea IPJ Ialomita, asigurata de comisarul sef Viorel Stefu, manifesta «toleranta zero fata de orice fapta de acest gen». Eforturi pentru combaterea coruptiei din Politie Activitatile intreprinse de conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita in privinta prevenirii si combaterii fenomenului coruptiei in rindurile politistilor s-a concretizat prin crearea, la inceputul acestui an, a «Grupului de lucru pentru desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei si desemnarea consilierilor de integritate». In repetate rinduri, comisarul sef Viorel Stefu a precizat ca manifesta «toleranta zero fata de orice fapta de acest gen». Activitatea acestui organism, care functioneaza in cadrul IPJ Ialomita, a vizat 4 linii de actiune ce au inclus identificarea si analiza factorilor de risc si a vulnerabilitatilor, precum si activitati de informare, promovare si transmitere de mesaje pe linia anticoruptiei. De asemenea, un factor esential in combaterea acestui fenomen in rindurile politistilor l-a reprezentat si sustinerea activitatilor anticoruptie de catre reprezentantii societatii civile. Totodata, in cadrul actiunilor desfasurate de Grupul anticoruptie al IPJ Ialomita au fost angrenati si 11 dintre studentii si elevii institutiilor de invatamint ale Ministerului Afacerilor de Interne, care si-au efectuat stagiile de practica in cadrul structurilor Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita. Datele statistice arata faptul ca, in ciuda eforturilor oficialilor IPJ Ialomita de a eradica faptele de coruptie in rindurile politistilor, fenomenul este greu de invins. Datele statistice arata ca, in primele 5 luni ale anului, 6 agenti de politie ialomiteni au fost cercetati, fiind suspecti de comiterea unor fapte de coruptie. Acestia isi desfasurau activitatile in cadrul structurilor de Ordine Publica si Serviciul Rutier.

Comisarul şef  Viorel Ştefu, a înregistrat succese în activitatea de comandant al IPJ Ialomiţa, motiv pentru care, anul trecut a fost reconfirmat în funcţie. Potrivit presei din judeţul vecin, ofiţerul buzoian care a fost mai bine de 6  ani şef al poliţiei din Ialomiţa se bucură de aprecierea responsabililor din Ministerul de Interne. Independentonline.ro scria la sfîrşitul anului trecut, că Ştefu a condus cu mînă de fier IPJ Ialomiţa încercînd să reducă rata infracţionalităţii: “Venit de la Buzău, comisarul șef Viorel Ștefu a preluat conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița într-o perioadă în care instituția fusese implicată în nenumărate scandaluri publice. Timp de 6 ani acesta a încercat să implementeze un alt sistem de management, prin care a încercat să le ofere cetățenilor încredere în polițiști și să reducă rata infracționalității la nivelul județului Ialomița. De multe ori criticat pentru faptul că-și conduce subordonații cu «mînă de fier», eforturile comisarului șef Ștefu au fost însă apreciate de șefii cei mari din cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Potrivit Statutului Polițiștilor, mandatul său de șef al IPJ Ialomița ar fi trebuit să se încheie la începutul acestei săptămîni, fiindcă a împlinit vîrsta de pensionare. Oficialii din cadrul MAI au decis însă să-i prelungească prerogativele pentru încă un an, ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a obținut în cei 6 ani de activitate managerială. «MAI a luat decizia săptămîna trecută, cînd mi-a fost transmisă și comunicarea oficială. Măsura a fost luată în baza stabilității, a rezultatelor bune pe care le-a obținut IPJ Ialomița în perioada în care m-am aflat la conducerea instituției... A contat, firește, și experiența îndelungată pe care o am în Ministerul Administrației și In­ter­nelor!», a declarat comisarul șef Viorel Ștefu.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000