Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Documentarul Wild Carpathia, cel mai frumos film despre Romania!

Documentarul Wild Carpathia, cel mai frumos film despre Romania!

film documentar Wild Carpathia

 Documentarul Wild Carpathia, cel mai frumos film despre Romania!
Documentarul trilogie Wild Carpathia, realizat de catre canalul britanic TRAVEL este cel mai cunoscut si mai apreciat documentar despre Romania. Stilul in care Charlie Ottley, cunoscutul realizator Travel, calator si scriitor, prezinta tara noastra este realmente unic. Imaginile si cuvintele lui Ottley te fac realmente sa te indragostesti de valorile din aceasta tara.

Sunt povesti despre tara noastra pe care le auzim prea rar povestite si pare surprinzator ca un strain este acela care are capacitatea de a releva, atat pentru noi, cat si pentru intreaga lume, frumusetea de poveste a Romaniei.

Chiar daca actualitatea tine in prim-plan stiri care amintesc despre fobia britanicilor de rand fata de romani, se pare ca tot britanicii sunt aceia care au adus recent, cel mai frumos omagiu Romaniei, prin realizarea unui documentar superb care face inconjurul lumii – Wild Carpathia (Carpatia salbatica).

Charlie Ottley ne ajuta, da, chiar si pe noi romanii, sa descoperim regiuni extraordinare, cu sate medievale, manastiri vechi, traditii istorice si locuri de o frumusete care iti taie rasuflarea. Pornind din Transilvania, cu natura sa uluitoare, pana in Delta Dunarii, primim o perspectiva cu adevarat unica a unui peisaj care nu a suferit modificari timp de mii de ani si unde locuiesc inca lupi, rasi si cea mai mare populatie de ursi bruni din Europa, scrie Travel.

Ultimul documentar „Wild Carpathia”, lansat. Interviu cu regizorul


Cel mai recent documentar din seria Wild Carpathia a fost lansat acum câteva zile în România. Realizatorul filmelor, jurnalistul britanic Charlie Ottley, a muncit mai bine de un an pentru ultimul episod. Spune că îl dedică generației actuale și că l-a realizat cu scopul de promovare și protejare a patrimoniului natural al României.

În acest ultim episod Wild Carpathia vom parcurge schimbarea anotimpurilor, de la toamna glorioasă, la adâncurile iernii și până la ivirea primăverii”, a explicat Charlie Ottley.

Charlie Ottley și echipa sa de jurnaliști britanici au încheiat în vară cel mai recent documentar din seria „Wild Carpathia - Season of Change”.

Britanicul, îndrăgostit de România, a decis ca filmul să se axeze pe schimbările care ar trebui să aibă loc în comunitățile mici din țara noastră.

Este o metaforă frumoasă. Pentru că România se schimbă, oamenii se trezesc la realitatea care ne arată că pădurea a fost distrusă. Companiile mari din vest vin aici și curăţă tot ce înseamnă pădure și iau peste trei hectare de lemn în fiecare oră”, a spus Charlie Ottley.

Pentru acest episod britanicul şi echipa sa au muncit 14 luni - în total peste 100 de ore de filmări în Transilvania, Moldova, Bucovina și Maramureș.

De asemenea, britanicul şi-a dorit ca muzica acestui documentar să fie autentică, astfel încât a apelat la un compozitor român.

Pentru mine a fost o mare bucurie și onoare să aud că îmi va folosi muzica în documentar, și mie imi place foarte mult natura și e scrisă muzica într-un fel care chiar se potrivește cu imaginile cu natura, cu peisajele filmate din dronă, filmări aeriene”, a spus compozitorul Mihai Toma.

Impresionat de locurile pitorești din România, Charlie Ottley se pregătește deja de viitoarele filmări.

Vreau o pauză să fac alte lucruri, am și alte proiecte. Lucrez și la o piesă, după cum știi, dar vreau să fac alte filme aici în România despre vânătorile ilegale, distrugerile ilegale de pădure și dispariția satelor cu o puternică încărcătură culturală”, a spus Charlie Ottley.

Până acum filmul a fost difuzat în peste 100 de țări și primele trei părți au fost traduse în 11 limbi. Documentarul Wild Carpathia a fost catalogat de critici ca fiind unul dintre cele mai frumoase filme despre România.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Mihai

Un film despre Romania cu sasi, unguri si englezi;cam putini romani in film.
0


2019
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000