Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cum sa iti schimbi masina fara emotii si fara sa te doara capul

Cum sa iti schimbi masina fara emotii si fara sa te doara capul

VeziCatFace

 Cum sa iti schimbi masina fara emotii si fara sa te doara capul
Dacă m-as apuca acum să-mi schimb masina, vă garantez că as face cea mai proastă afacere posibilă ever. Nu doar pentru că ar fi inutil să schimb o masină cu care, oricum, nu prea merg, cu alta mai smecheră, care să zacă tot în parcare. Ci si pentru că as lua, cu sigurantă, o masină mai scumpă decât face si mai ales m-as descurca de minune să aleg una în care să bag bani cât mai multi, aiurea, în următorii ani. Pe ce mă bazez când spun asta? Pe faptul că… dar mai bine credeti-mă pe cuvânt că sunt foarte bună la a alege prost în domeniu. Sau, dacă nu sunteti dispusi să mă credeti pe cuvânt, dati-mi pe mână banii cu care intentionati să vă schimbati voi masina, ca să v-o aleg eu. Vă promit că o să mă pomeniti în fiecare zi a vietii voastre din toti anii care vor urma, până când o veti schimba din nou. Ce ziceti, vă băgati?

Pentru aceia care se identifică cu mine în aceste momente, am o veste bună. Niste prieteni de-ai mei, oameni smart si de bună credintă, au făcut o platformă care să ajute oamenii să-si cumpere masini la mâna a doua la pretul corect. Se numeste VeziCâtFace si stie să facă următoarele:

1. Calculează pretul corect în functie de caracteristicile masinii. În felul ăsta, atunci când vezi un pret semnificativ mai mare sau mai mic într-un anunt auto, te prinzi că ceva nu e în regulă. Mai mult, dacă vrei să-ti vinzi masina unui prieten si te uiti pe site-urile cu anunturi, ca să afli cu cât “se vinde”, o să descoperi că, pentru masinile similare (una identică cu a ta nu găsesti sigur), diferenta de pret poate să fie de la o mie la câteva mii de euro. Asa că mai bine te uiti direct pe VeziCâtFace si bati palma cu prietenul tău la un pret fair, stabilit statistic pe baza a câteva sute de mii de anunturi. În felul ăsta, el n-o să sughite, săracu’, pentru orice peripetie pe care-o s-o ai tu cu fosta lui masină, în viitor, dar nici tu n-o să te trezesti noaptea transpirat, întrebându-te dacă nu cumva ai făcut o afacere proastă.

2. Că tot vei vorba de cheltuieli ulterioare, VeziCâtFace te-ajută să-ti calculezi toate costurile detinerii în proprietate a unei masini. Altfel spus, “total cost of ownership”, care e mai important decât costul achizitionării initiale. Multi se reped ca rata la… mă rog… la masini relativ ieftine cu motoare mari si descoperă, după ce le-au luat, că ele consumă cât un vapor, că reparatiile îi bagă în faliment si că, la o eventuală revânzare, nu mai pot lua nici un sfert din banii pe care i-au dat. Se cheamă “teapă” si, în principiu, dac-ai luat-o, cu ea rămâi, nu mai poti s-o si dai mai departe, căci doar samsarii si escrocii experimentati sunt în stare să vândă ceva prost la un pret mare.

3. Vă ajută să faceti comparatie între masini. Pe cei care caută o solutie optimă si nu au o preferintă fermă si neechivocă (se mai cheamă si “fixatie”) pentru un model anume această facilitate îi ajută să compare costul detinerii în proprietate a diverselor modele. Diferentele de costuri între două modele care par comparabile ca pret de achizitie se pot duce si la câteva mii de euro în decursul a 5 ani. Păi, n-ar sta mai bine banii ăstia în buzunarul utilizatorului decât sa se scurgă zglobiu către benzinării, service-uri sau în buzunarul fără fund al statului?

4. Dacă tot vorbirăm de tepe, care, din păcate, abundă pe această piată, a masinilor second hand, VeziCâtFace vă ajută să verificati si vânzătorul. Introduceti în site numarul de telefon al acestuia si aflati câte masini a mai vândut în ultimul an. Acuma, dacă a mai vândut încă 30 de masini în ultimele 12 luni, nu e musai escroc, dar dacă mai vine si cu povestea cu masina tinută în garaj de o bunicută, condusă cu dragoste foaaarte putini kilometri, atunci, hmmm… poate e mai bine să stati deoparte. Cu exceptia situatiei în care vânzătoarea sunt eu, căci chiar am o masină din 2004 cu 50.000 de km la bord, pentru că a stat mai mult în fata blocului. Da’ eu oricum n-am de gând s-o vând, asa că…

5. Le dă sansa celor care nu vor să faca un sport extrem din cumpărarea unei masini second hand să cumpere civilizat, rapid si confortabil masini de la dealeri de încredere. Îti faci cont (durează 1 minut), completezi un formular cu masina pe care ti-o doresti (încă 1 minut) si… – pam-pam! – vin ofertele de la dealeri. După aia, stai frumos în fotoliu si negociezi cu ei în paralel. Cu cât mai multe oferte, cu atât mai mare puterea de negociere. Când ai bătut palma cu unul dintre ei, te duci si o ridici, nu înainte de a mai pipăi masina si pe viu, ca sa fii sigur ca nu ti-a scăpat nimic în discutiile de pe net.

6. Mai nou, platforma a inaugurat si un forum, unde oamenii postează tepele în timp real, ca să-i protejeze pe cei mai putin experimentati.

Toate facilitătile de mai sus sunt gratuite. Si, pentru că e perioada în care toată lumea se gândeste la doamne, până la finalul lui martie, platforma pune la dispozitia sexului frumos o selectie corespunzătoare de 17 masini second-hand, cu discounturi semnificative fată de pretul de listă. Discounturile pot depăsi 1.000 de euro, iar masinile vin însotite de garantie. Promotia functionează pe principiul “primul venit, primul servit”, asa că, dacă cumva intentionati, dragi cititoare, să vă schimbati masina, acuma e momentul. Dati click aici.

VeziCâtFace are si pagină de Facebook aici. Să-mi spuneti dacă ati mai folosit vreodată platforma si cum vi s-a părut. Sau dacă vi se pare util ceea ce deja v-am povestit. Mie, personal, mi se pare o superinventie.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000