Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Cine a protejat ani la rand escrocheriile infractorului Florin Colescu

Cine a protejat ani la rand escrocheriile infractorului Florin Colescu

Colescu Florin George

 Cine a protejat ani la rand escrocheriile infractorului Florin Colescu
Cel puțin cinci ani de zile le-a trebuit oamenilor legii să îl ia la întrebări pe dezvoltatorul imobiliar Florin George Colescu, despre afacerile căruia, cu apartamente nefinalizate, mass-media a relatat de nenu­mărate ori, însă fără rezultat. Până ieri, însă.

Polițiștii de la investigarea infracțiunilor economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat, miercuri, percheziții în 12 locații, la persoane și sedii de firme, într-un dosar complex de constituire de grup infracțio­­nal organizat, evaziune fiscală  înșelăciune, delapidare și spălare de bani, săvârșite prin intermediul unor societăți în domeniul construcțiilor și imobiliarelor. Prejudiciul estimat este fabulos - 1,8 milioane de lei.

Una dintre firmele vizate de anchetă este SC Euro Imobiliare 2006 SRL, societate în faliment în acest moment, iar alta este Provalen Urban SRL Buzău, cu sediul social într-un imobil pe strada Salvării, nr. 41, proprietatea primei firme menționate. De aici, l-au ridicat, ieri, pe Florin Colescu anchetatorii și l-au dus la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al județului Buzău. Tot acolo, pentru declarații, a fost dus și un unchi al lui Florin Colescu, dar și alte două persoane suspectate că ar fi acționat împreună cu controversatul dezvoltator imobiliar în săvârșirea infracțiunilor pe care le cercetează acum polițiștii de la Economic.

„Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activi­tății infracționale a unor persoane, implicate în săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, înșelă­ciune, delapidare și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012- 2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile realizate și ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei.

De asemenea, în perioada 2013- 2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenționau să achiziționeze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăți și nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obți­nute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit și a T.V.A., datorate bugetului consolidat al statului, în­sușindu-și astfel 231.000 de lei.

Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că și-ar fi însușit, din capitalul societăților comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăților administrate de aceștia“, se precizează în comunicatul transmis de Biroul de presă al IPJ Buzău.

Cine e Florin Colescu?

Florin George Colescu a încercat tot soiul de afaceri, dar s-a remarcat ca proprietar al firmei Col Total, prin acțiuni cu parfum de țeapă. De altfel, pe numele lui au fost depuse, de-a lungul anilor, numeroase plângeri pentru înșelăciune, după ce numeroși cumpărători de bună-credință au fost țepuiți cu apartamente în complexele imobiliare contruite în municipiul Buzău. Mai exact, Colescu ar fi vândut, prin pro­misiuni de vânzare-cum­părare, același apartament, la mai mulți cumpărători de bună credință. Metoda a fost folosită, cu succes pentru Colescu, în complexul rezidențial din strada Soarelui, însă în Unirii Residence, lucrurile nu au mai stat la fel, iar cei păcăliți s-au adresat poliției.

Mulți au considerat tranzacția ca fiind o cauză pierdută, mai ales că, până acum, multe anchete s-au pierdut pe drum, ceea ce a ridicat semne de întrebare și bănuiala că omul ar fi fost susținut de persoane cu influență, mai ales că este ginerele fostului director CEC Bank Buzău, Gheorghe Feraru, și chiar s-ar fi lăudat că ar avea rude în IPJ Buzău.

Aurel Radu este unul dintre mulții păgubiți de Florin Colescu. „După o lună ne-am trezit cu banii în cont și ne-a spus că a apărut o problemă și nu ne mai poate da apartamentul. După două luni ne-a spus că vor face altul pe Viitorului, nu l-a mai făcut și a început o nouă construcție pe Vulcan. Am dat banii pentru un alt apartament și, pentru că nu s-a mai făcut nimic, am venit să îmi cer banii. Cu chiu cu vai, astă vară, mi-a dat 10.000 de lei și de atunci mă tot amână. Mai am de recuperat 67.100. Nu sunt singurul, mai este pățită o colegă de-a soției. Înțeleg că vindeau apartamentele de mai multe ori. Noi toate actele le făceam aici la firmă și printr-o agenție”, a povestit ieri băr­batul repre­zentanților mass-media.

Firme falimentate

SC Euro Imobiliare SRL nu este singura firmă adusă la faliment de Florin Colescu.

Atât de bine a fost gestionată, încât SC COL TOTAL SRL a intrat în insolvență la sfârșitul anului trecut, la cere­rea unui creditor, potrivit unei decizii a Tribunalului Buzău.

Nici Provalen Urban SRL, firma percheziționată miercuri de anchetatori, nu a fost ținută departe de scandaluri. Florin Colescu s-a ales anul trecut cu sechestru pe două corpuri de clădire cu destinația de lo­cuințe contruite pe strada Patriei nr. 44, (lângă Biblioteca Județeană) proprietatea firmei respective, la cererea firmei care a ridicat construcția și care nu și-a mai primit banii pe lucrările efectuate, fiind vorba despre 4.111.742, 25 lei.

Însă, Colescu găsise me­toda perfectă să facă rost rapid de bani pentru a mai achita din datoriile către cumpărătorii cu care încheiase precontracte de vânzare-cumpărare  cărora nu le-a mai putut pune la dispoziție casele promise, dar și să scape de dările la stat și de creditori. A scos la vânzare prin intermediari apartamente în ansamblul de locuințe. Concret, colaboratorii lui Colescu au postat pe site-uri specia­lizate în tranzacții imobiliare diferite oferte de apartamente în ansamblul rezidențial din zona Bulevardului Unirii. Doritorilor li se propunea un apartament cu prețuri care plecau de la 42.000 euro în blocul neterminat ridicat în spatele Bibliotecii Județene.

Colescu a încurcat însă lucrurile. Blocul a fost ridicat până la un punct cu banii unui spaniol, asociat cu Colescu în firma Provalen Urban, Miguel Anghel  Sanchis Gonzalez, care a beneficiat de relațiile lui Florin Colescu printre oamenii influenți din urbe. Spaniolul  s-ar fi săturat de această colaborare păguboasă pentru el, iar acum încearcă să-și recupereze investiția. În plus, vrea să-l scoată din acționariatul firmei pe Florin Colescu, care ar fi și primit deja interdicție să mai emită documente în numele societății.

Rămâne totuși întrebarea, cum a „reușit“ tânărul Colescu să înșele ani la rând cumpă­rătorii de bună-credință, în condițiile în care organele sta­tului se puteau autosesiza doar pornind de la semnalele din presă.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000