Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Traian Basescu recunoaste minciunile electorale fabricate de el

Traian Basescu recunoaste minciunile electorale fabricate de el

Teza la romana a fost amanata pentru joi, titreaza marti Ziua. Peste 420.000 de elevi din intreaga tara au fost bulversati luni, intreaga zi, de anuntul privind greva generala programata pentru marti de sindicatele din invatamant, croite sa isi obtina majorarile salariale consfintite prin Legea 221/2008.
Profesorii pareau neclintiti in decizia lor, iar negocierile incepute la pranz la Ministerul Educatiei, esuate la ora 16.00, au fost reluate dupa interventia publica a sefului statului.
Intr-o ultima incercare de a-i convinge sa renunte la greva, presedintele Traian Basescu si-a asumat in mod public "eroarea" de a promulga Legea 221/2008, cu argumentul ca nimeni nu a anticipat efectele crizei economice.
Liderii federatiilor sindicale au convenit abia spre seara sa amane pentru joi teza la limba romana, pana atunci urmand a fi definitivat "acordul de pace" dintre partile beligerante.
Evenimentul Zilei scrie despre Armistitiul fragil in razboiul salariilor profesorilor. Profesorii merg marti la clase, insa teza la romana se amana pentru joi. Ceilalti sindicalisti si-au facut deja un calendar al protestelor.
Sezonul grevelor anuntat de sindicalisti se amana, dupa acordul partial incheiat luni seara intre guvernanti si profesori. Astfel, teza unica la limba si literatura romana - programata initial pentru astazi - va fi sustinuta joi, iar sindicalistii din invatamant se vor intalni, din nou, miercuri pentru a lua o decizie in privinta anuntatei greve.
Pentru a calma spiritele, presedintele Traian Basescu si-a recunoscut vina de a fi promulgat legea salarizarii profesorilor. Nemultumiti de inghetarea salariilor, sindicalistii din celelalte domenii au anuntat totusi ca vor declansa protestele la sfarsitul acestei luni.
Politicienii vor avea de furca fix inaintea alegerilor europarlamentare: "Cartel Alfa" anunta ca membrii sai isi vor intrerupe activitatea pentru 15 minute, pe 5 iunie.
Basescu recunoaste minciunile electorale fabricate de el si PSD-PD-L. Cine plateste?, se intreaba Gandul. Presedintele Traian Basescu si-a asumat public "alaturi de intreaga clasa politica" ceea ce a numit drept "eroarea" promulgarii legii majorarii cu 50 la suta a salariilor profesorilor.
Declaratia a fost facuta dupa ce sindicalistii din Educatie au negociat zadarnic, ore intregi, cu ministrul de Finante, Pogea. Pana la urma, profesorii au amanat greva generala, dar teza cu subiect unic programata pe 5 mai a fost amanata si ea pe 7 mai.
In acelasi discurs, seful statului facuse un apel indirect la amanarea grevei, declarand ca "disputa intre sindicatele profesorilor si elevi, si parinti este inutila, ea trebuie mutata intre profesori si politicieni".
Dupa aceea, presedintele a atacat sporurile magistratilor acordate pe banda rulanta de diferite instante, considerand ca puterea judecatoreasca a ajuns sa gestioneze o parte din bugetul statului.
Din acest motiv, Traian Basescu s-a adresat Curtii Constitutionale, cerandu-i sa solutioneze conflictul juridic dintre Guvern, Parlament si autoritatea judecatoreasca.
Basescu, intre «mea culpa» si declaratiile populiste din campanie pe tema salariilor profesorilor, noteaza Gardianul. Elevii claselor a VII-a si a VIII-a nu vor sustine marti teza unica la limba si literatura romåna, ci abia joi 7 mai. Sindicatele, care au anuntat ca vor boicota examenele, s-au razgandit luni seara, dupa indelungi negocieri cu reprezentantii ministerelor Finantelor si Educatiei.
Decizia sindicatelor a venit dupa ce seful statului le-a cerut profesorilor sa nu se razbune pe elevi. Negocieri dure s-au derulat luni intre reprezentantii Educatiei, Finantelor si sindicatele din invatamant, pe tema boicotarii tezelor unice, care ar fi afectat 420.000 de elevi.
Dupa ce o parte din reprezentantii profesorilor au iesit de la discutii subliniind ca acestea n-au adus nici o oferta concreta, astfel incat isi mentin decizia privind organizarea grevei, seara, sindicalistii au anuntat suspendarea protestelor.
"Am convenit amanarea din 5 in 7 mai si suspendarea grevei anuntate (...) Restul datelor privind examenele vor fi mentinute", a declarat, la finalul discutiilor, Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei.
Cotidianul anunta ca Sindicatele din Educatie au castigat inca trei zile. Dupa aproape sapte ore de negocieri cu ministrul Educatiei, profesorii au castigat doar timp. Greva a fost suspendata si teza la limba romana, amanata pentru joi.
Liderii profesorilor au anuntat ca vor face greva in ziua tezei cu subiect unic, astfel ca, dupa negocierile de la Ministerul Educatiei, Ecaterina Andronescu a decis sa amane pentru joi, 7 mai, testarea pe care o dau cei peste 400.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a.
Deci elevii bulversati de amenintarile profesorilor vor merge marti la scoala si vor face orele din programul normal.
"S-a decis si suspendarea grevei de maine, insa daca in aceste trei zile nu se ajunge la nici un rezultat, este posibil sa facem greva joi. Pana atunci ne vom consulta structurile din teritoriu", a explicat Simion Hancescu, prim-vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000