Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Saptamana Mare. Patimile Domnului

Saptamana Mare. Patimile Domnului

pasti 2016

 Saptamana Mare. Patimile Domnului
E o săptămână cu încărcătură sufletească şi spirituală unică.

Sunt reiterate momentele cele mai sfinte ale prezenţei Domnului în trup pe pământ.

N-am nici o calitate să spun mai mult, am constatat că postarea anterioară nu a fost înţeleasă, ceea ce înseamnă că vina îmi aparţine. Îmi pare rău dacă v-am smintit pe unii. Pe alţii, nu mai era nevoie.

Deci, ceea ce vă rog e să înţelegeţi că pentru mine nu contează nimic altceva în această săptămână. Fiecare face cum crede. Repet, creştinismul este libertate absolută. Libertatea veritabilă de alegere.

Alegeţi ce vreţi, deci şi eu am acest drept. Ceea ce vă cer este respectul pentru Patimile Domnului.

Cine vrea să hulească să se gândească pe urmă dacă în loc să se spânzure n-ar fi preferabil să se căiască.

E o carte pe care am iubit-o şi aşa vreau să rămână, de aceea, n-o mai recitesc din adolescenţă, „Catcher in the rye”, tradus frumos. „De veghe în lanul de secară”, romanul antologic al lui Salinger, şi ceea ce am reţinut mai ales din ea a fost anume: Nu cred că Iisus l-ar fi trimis pe Iuda în iad.

În Săptămâna Patimilor au loc Deniile – începând cu seara Duminicii Floriilor – care reiterează pătimirile Domnului pentru mântuirea noastră. Şi-a asumat în sânge şi carne durerea, ca OM – expus total tuturor batjocurilor – pentru noi.

Şi totuşi, în fiecare an îl aclamăm cu flori, după care îi cerem răstignirea. În fiecare zi îl răstignim în noi, în loc să-i mulţumim. Fratele nostru drag, Fiul Tatălui Ceresc şi al Preacuratei, Maica noastră, a tuturor. Chiar dacă nu credem, ea tot se roagă pentru noi.

V-aş ruga doar să vă gândiţi la uriaşa suferinţă pe care Iisus a îndurat-o. Dacă n-ar fi făcut-o, ar fi însemnat ca însuşi Dumnezeu să cadă în ispită. Dacă n-a făcut-o a fost ca să înţelegem sensul suferinţei: iubirea mai presus de orice. Mântuirea.

Iubirea înseamnă să iubeşti tu, necondiţionat. Să iubeşti înseamnă să te jertfeşti pentru cei pe care îi iubeşti. Fără să le ceri nimic în schimb. În afară de credinţă în Dumnezeu.

„Iubeşte şi fă ce vrei”!

Egoismul n-are nimic de-a face cu iubirea. Fără dăruire nu există iubire. Dăruirea poate merge uneori până la sacrificiul ultim.

Nu iubeşte cine nu iubeşte pentru persoana iubită, ci pentru sine.

Şi înainte de a încheia, vă rog să ne amintim împreună că până şi Hristos, omul deplin, n-a putut la un moment dat să-şi poarte singur crucea. Carnea e slabă, are nevoie de ajutor. De unde Simon din Cirene.

Dumnezeu să vă dea tuturor luminare, curăţire sufletească şi linişte, după această Săptămână Mare!

P.S. Ceea ce nu înseamnă că în aceasă săptămână n-am să mai postez şi despre politică. Despre politică, de altfel, a fost însăşi Răstignirea. Atâta au înţeles unii din Iisus Hristos, Mântuitorul nostru şi Lumina Lumii: că îi concurează la putere pe pământ. Şi vă daţi seama că dacă voia, Dumnezeu îi nimicea. Dacă nu i-a nimicit, a fost tot pentru libertatea noastră. Ca să se plinească Istoria. Ea se repetă. Până la capăt.Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000