Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
SCHEMA prin care PRIMARII AU FACUT AVERI din subventiile de la APIA!

SCHEMA prin care PRIMARII AU FACUT AVERI din subventiile de la APIA!

coruptie romania

 SCHEMA prin care PRIMARII AU FACUT AVERI din subventiile de la APIA!
Schema sigură prin care primarii au făcut averi din subvenții: bani încasați pe pășune pentru animale moarte de ani de zile !

Bani europeni încasați ilegal pentru pășunile din țara noastră! Ani întregi, primari, consilieri locali și funcționari corupți au făcut exact asta, încasând pe nedrept subvenții pe pășunile României. Cine are pășune primește între 189 și 685 de euro pe fiecare hectar, pe an, în funcție de cât de valoros e terenul, ce fluturi sau păsări rare adăpostește și cât de tradițional e îngrijită!

Cu 4,9 milioane de hectare de pășuni, România se poate considera o țară bogată, mai ales că în alte țări, mai dezvoltate, pășunile au cam dispărut, din cauză că și agricultura și zootehnia se industrializează. Experții Uniunii Europene s-au gândit să protejeze peisajul și biodiversitatea colinelor înierbate, cu bani gratis, adică subvenții la hectar.

Din 2007, în fiecare an, Uniunea Europeană a pus la bătaie cel puțin câte 177 de euro pe hectar – subvenția de bază plus pachetele de agromediu care cresc simțitor suma încasată pe hectar. Dacă înmulțim cu aproape 5 milioane de hectare rezultă un întreg miliard de euro numai pentru pășuni și fânețe românești. De aici și interesul crescut al primăriilor sau al asociațiilor către aceste suprafețe.

În unele zone, fermierii care dețin animale și ar avea dreptul să închirieze aceste suprafețe, și implicit să încaseze subvenție, rămân cu vitele în grajd din cauză că primăriile se folosesc de orice portiță de a păstra pășunile și a încasa banii. DNA a trimis până acum în judecată peste 80 de persoane: primari, consilieri și funcționari corupți, care în loc să ajute fermierii să primească subvenția pe pășune, au furat-o de sub nasul lor. Au transformat neveste și prieteni în fermieri fictivi.

Luate separat, furturile din banii pe pășuni par hoții minore, nesemnificative, dar în ansamblu, gaura financiară e o mare necunoscută. Până la încheierea judecății, prezumpția de nevinovație e valabilă pentru toată lumea. Apoi, Justiția poate recupera doar banii încasați necuvenit. Dar impactul social al acestor furturi e uriaș: oamenii își vând animalele, fiindcă nu mai au unde să le trimită la pășunat. Alte animale sunt sacrificate și se încasează bani pe ele doar pe baza crotalului.

Primarii și consilierii de la unele sate au devenit experți în organizarea unor licitații atât de stufoase, încât omul de rând nu are nicio șansă să câștige. Și în Moldova, Muntenia sau Transilvania, fermierii se plâng că furtul de subvenții pe pășuni a devenit sport național. Cu victime colaterale, fermele mici și medii. Procurorii acuza funcționarii și aleșii că au format caste, au păstrat bine secretul acordării subvenției și au inventat moduri de fraudare care mai de care mai ingenioase.

Iată ce plăți pot fi încasate de la APIA pentru pășunile comunale!

PAJIŞTI  PERMANENTE COMUNALE UTILIZATE ÎN COMUN     603     SAPS,P1, P1.2, M10_P1, M10_P3.1.1, M10_P3.1.2, P3.1, M10_P3.2.1, M10_P3.2.2, P3.2, M10_P6.1, M10_P6.2, P6

Dacă nu încheie angajamente pe agromediu plățile pe care le primesc asociațiile pentru pășunea comunală sunt schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) în cuantum de 79,7392 euro/ha, plata redistributivă:• primul interval: 1 – 5 ha inclusiv în cuantum de 5,00 euro/ha, • al doilea interval peste 5 ha și până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,0789 euro/ha și plata pentru schema privind practicile benefice pentru mediu și climă cunoscută de fermieri ca ”înverzire” în cuantum de 59,1277 de euro/ha.

De menționat că pentru primele 10 ha înverzirea se plătește implicit fără impunerea vreunei reguli.

Așadar, făcând un calcul suma primită pe un hectar de pășune este de 143,  8669 de euro pe hectar! SAPS 79,7392 euro/ha + plata redistributivă 5,00 euro/ha (pentru primele 5 hectare) + înverzirea 59,1277 de euro/ha = 143,8669 de euro pe hectar!

Dacă luăm în calcul schema redistributivă cu plata până la 30 ha inclusiv în cuantum de 51,0789 euro/ha atunci suma crește astfel : SAPS 79,7392 euro/ha + plata redistributivă 30 ha inclusiv în cuantum de 51,0789 euro/ha + înverzirea 59,1277 de euro/ha = 189,9458 de euro pe hectar!

În cazul în care se încheie angajamentele pe agromediu, așa cum se vede și în tabelul de mai sus sumele de 143, 8669 de euro pe hectar respectiv 189, 9458 de euro pe hectar pot fi completate dacă asociația încheie angajamente pe cinci ani. Este vorba de Măsura 10 (M10) agromediu unde pot fi accesate pachete precum:

Pachetul 1 -pajişti cu înaltă valoare naturală –93 euro/ha/an

Pachetul 2 -practici agricole tradiţionale (poate fi aplicat doar adiţional, în combinaţie cu Pachetul 1) Varianta 2.1-lucrări manuale pe pajişti permanente utilizate ca fâneţe (variantă nouă) –100 euro/ha/an Varianta 2.2-lucrări cu utilaje uşoare pe pajişti permanente utilizate ca fâneţe(varianta nouă)–21 euro/ha/an.

Pachetul 6 –pajişti importante pentru fluturi (Maculinea sp.) – 282 euro/ha/an

Astfel sumele pot crește și cu 496 de euro dacă fermierii au norocul ca pe pășunea/pajiștea lor să își facă locul și fluturi (Maculinea sp.), pachet ce primește din 2016,  282 de euro pe hectar.

Din calculul final rezultă că subvenția anuală pe un hectar de pășune poate ajunge, în ce mai fericit caz, și la 685, 9458 de euro.

Sumele acordate în cadrul plăţilor directe pot fi cumulate cu plăţile măsurilor aprobate prin PNDR, în condiţiile în care fermierul solicită plată pentru acestea. Concesionare pășunilor se face prin licitație organizată de primăria în posesia căreia se află iar subvențiile sunt încasate de cel/cei care iau spre închiriere suprafața respectivă!

Subventiile de la UE ne lasa fara pasuni. Legile strambe si lacomia alesilor au distrus pajistile Romaniei

Paradoxal, de cand luam subventii, suprafata de pajisti a Romaniei a scazut cu 400 de mii de hectare, de la 4,9 la 4,5 mil. Ha. Ritmul in care pasunile se distrug pare de neoprit. In fiecare an dispar 20.000 ha. Iar oile nu mai urca la munte, raman la ses si pasc pe terenurile arabile ramase parloaga.

Cum s-au imbogatit zeci de primari din subventii ilegale de la UE. Bani incasati pe animale moarte de ani de zile

Sa stai - sa nu faci nimic, dar sa-ti intre bani in cont. Ani intregi, primari, consilieri locali si functionari corupti au facut exact asta, incasand pe nedrept subventii pe pasunile Romaniei.

Cu 4,9 milioane de hectare de pasuni, Romania se poate considera o tara bogata. Iarba grasa e valoroasa. Si cum in alte tari, mai dezvoltate, pasunile au cam disparut, din cauza ca si agricultura si zootehnia se industrializeaza, expertii Uniunii Europene s-au gandit sa protejeze peisajul si biodiversitatea colinelor inierbate, cu bani gratis, adica subventii la hectar. Cine are pasune primeste intre 177 si 640 de euro pe fiecare hectar, pe an, in functie de cat de valoros e terenul, ce fluturi sau pasari rare adaposteste si cat de traditional e ingrijita pajistea.

Din 2007 incoace, In fiecare an, Uniunea Europena a pus la bataie cel putin cate 177 de euro pe hectar - subventia de baza. Ori aproape 5 milioane de hectare…. un intreg miliard de euro numai pentru pasuni si fanete romanesti. Bani, nu gluma,

Cum banul e ochiul dracului, iar primarii si consilierii alesi sunt si ei oameni, n-au putut rezista ispitei.
DNA a trimis pana acum in judecata peste 80 de persoane: primari, consilieri si functionari corupti, care in loc sa ajute taranii sa primeasca subventia pe pasune, au furat-o de sub nasul lor. Au transformat neveste si prieteni in fermieri fictivi.

Luate separat, furturile din banii pe pasuni par hotii minore, nesemnificative, dar in ansamblu, gaura financiara e o mare necunoscuta. Pana la incheierea judecatii, prezumptia de nevinovatie e valabila pentru toata lumea. Apoi, Justitia poate recupera doar banii incasati necuvenit. Dar impactul social al acestor furtisaguri e urias: oamenii isi vand animalele, fiindca nu mai au unde sa le trimita la pasunat. Alte animel sunt sacrificate si se incaseaza bani pe ele doar pe baza crotalului.

Oamenii de la sat, in loc sa se dezvolte datorita subventiei, saracesc pe zi ce trece. Primarii si consilierii de la sate au devenit experti in organizarea unor licitatii atat de stufoase, incat omul de rand nu are nicio sansa sa castige. Si in Moldova si in Muntenia si in Transilvania, taranii se plang ca furtul de subventii pe pasuni a devenit sport national. Cu victime colaterale, fermele mici si medii.

Procurorii acuza functionarii si alesii ca au format caste, au pastrat bine secretul acordarii subventiei si au inventat moduri de fraudare care mai de care mai ingenioase.

Vezi AICI emisiunea Romania, te iubesc! de la protv

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!

Alexandru Ienulesc Sotinga

Si noi ca si composesorat ne-am confruntat si ne confruntam inca cu excrocii de la primarii si APIA. Vezi dosar DNA 112/P/2015. Daca doriti informatii despre acestea, reale, contactati-ma.
+1


2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000