Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Revolta in Republica Moldova

Revolta in Republica Moldova

ULTIMELE INFORMATII DIN CHISINAU:

- Sute de oameni sunt in Piata Marii adunari Nationale din Chisinau
- Ambasadorul Romaniei la Chisinau, declarat persona non grata
- Voronin i-a cerut ambasadorului Romaniei sa paraseasca Republica Moldova in 24 de ore, anunta Interfax
- Republica Moldova a introdus vizele obligatorii pentru cetatenii romani
- Romanilor li se interzice deja intrarea fara vize in Republica Moldova
- Un elev de la liceul Mircea Eliade, participant la manifestatia din Chisinau, a fost exmatriculat, se anunta pe Twitter
- Participantii la protestele din Chisinau au format o delegatie pentru a negocia cu autoritatile, se anunta pe Twitter
- Liceenii sunt blocati in scolile din Chisinau, fiindu-le interzis sa paraseasca institutia
- Numarul protestatarilor care se afla in prezent in Piata Marii Adunari Generale a ajuns la 4.000, anunta unimedia.md
- Oamenii pot intra in Republica Moldova, dar nu sunt lasati sa intre in Chisinau, se mai arata pe Twitter
- Aproape 200 de studenti au fost arestati
- Ministerul Afacerilor Externe (MAE) roman respinge categoric implicarile Romaniei in afacerile interne ale Republicii Moldova.

"Este inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani", se arata intr-un comunicat al MAE remis Mediafax.
Sute de oameni s-au adunat, pentru a treia zi consecutiv, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, pentru a protesta fata de rezultatul alegerilor parlamentare desfasurate duminica. In urma acestora, Partidul Comunist a iesit invingator.
Guvernul Republicii Moldova va avea in jurul pranzului o reuniune de urgenta, in care se va discuta despre situatia din tara, in contextul protestelor desfasurate marti in Chisinau.
De asemenea, potrivit Ria Novosti, ambasadorul Romaniei la Chisinau a fost declarat persona non grata. Presedintele Vladimir Voronin a acuzat Romania de implicare in evenimentele de la Chisinau, iar Republica Moldova a introdus vizele obligatorii pentru cetatenii romani.

Potrivit Unimedia, tinerii din mai multe licee din Chisinau sunt blocati in institutiile de invatamant. Acestia au anuntat ca nu li se permite sa paraseasca institutia fara a fi prezent vreun parinte.
Dupa o noapte de calm relativ, cand fortele de ordine au reusit sa preia controlul asupra cladirii parlamentului, site-urile de internet prin care comunica tinerii sunt acum pline de indemnuri prin care oamenii sunt chemati in Piata Marii Adunari Nationale. Locul unde luni si marti au iesit zeci de mii de oameni in strada. Protestul ar fi trebuit reluat chiar de la ora 10:00.

Intre timp, ministrul de Interne al Moldovei a anuntat ca 100 de politisti au fost raniti in incidentele de marti de la Chisinau. Nicio informatie, insa, despre civilii raniti.
Stim ca au fost retinuti 193 de protestatari, inclusiv opt minori.
Sute de tineri basarabeni, studenti in Iasi, au anuntat ca vor incerca din nou, miercuri, sa intre in Republica Moldova, prin vama Sculeni. Acolo, autoritatile din Moldova au suplimentat fortele de ordine. Studentii au incercat si marti sa treaca granita, insa au fost intorsi din drum de vamesii moldoveni.
In ajutorul lor merg si zeci de studenti din Timisoara, dar si din alte orase ale tarii.

Mai multe puncte vamale au fost blocate inca de marti de autoritatile moldovene. Militarii au venit in sprijinul vamesilor moldoveni, pentru a intari paza la granita cu Romania.
Autoritatile de la Chisinau au blocat in cursul zilei de marti intrarea mai multor autocare cu studenti basarabeni din Romania pe teritoriul Moldovei. Vamesii moldoveni au interzis si accesul unor echipe de jurnalisti straini, la punctul de trecere a frontierei Galati - Giurgiulesti.

Cei 50 de studenti basarabeni au asteptat cateva ore in vama de la Sculeni, dar nu au primit permisiunea de a intra in Moldova. Tinerii intentionau sa ajunga la Chisinau pentru a se alatura protestatarilor.
Pana la urma, insa, au fost nevoiti sa se intoarca la Iasi, dar au anuntat ca vor incerca sa ajunga in Moldova in cursul zilei de miercuri.
Si la Galati - Giurgiulesti, vamesii au impiedicat mai multe echipe de jurnalisti de la agentii de presa straine sa intre in Moldova. Autoritatile basarabene au motivat ca jurnalistii nu au acreditare de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.
Protestele de la Chisinau s-au raspandit in toata tara si in Romania.

Moldovenii din Romania au iesit, marti seara, in strada, pentru a se alatura protestatarilor din Chisinau. Proteste au fost in Vaslui, Constanta, Brasov, Arad si Cluj.
In Bucuresti, Piata Universitatii a fost punctul de intalnire al basarabenilor care au dorit sa-si sustina confratii de peste Prut.
In Iasi, peste 500 de tineri moldoveni au scandat lozinci impotriva regimului comunist, nemultumiti ca politistii de la Vama Sculeni nu i-au lasat sa intre in Republica Moldova.
Pana acum, in timpul atacurilor din Republica Moldova, doi politisti au fost ucisi. Se pare ca exista un mort si in randul protestatarilor. Zeci de oameni au fost raniti. Cifrele nu sunt insa confirmate oficial de autoritati.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000