Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Lucian Croitoru, lasa-ne

Lucian Croitoru, lasa-ne

Rar am avut parte de un moment mai trasnit ca acela de ieri de la Cotroceni. Traian Basescu privind lung, ca un animal de prada la un anonim speriat de bombe.

Traian Basescu savura momentul in care servea romanilor un produs nedigerabil. Un bolovan, chinuit in exprimare, fara simtul realitatii, vorbind o pasareasca financiara cum rar ne-a mai fost dat sa auzim. Cine este Lucian Croitoru? Un fost viitor ginere al lui Mugur Isarescu, un baiat de mingi financiare pe langa PDL, un consilier ca toti consilierii care ajung la 52 de ani fara sa-si poata asuma o responsabilitate majora. L-a impresionat probabil pe Traian Basescu. Pe langa limbajul marinaresc, scrobeala tehnica i-a parut opera de Premiu Nobel. Dar Lucian Croitoru n-a condus nimic.

Nici institutii importante, nici echipe mari, nici SRL-uri profitabile! Nu pare a avea datele minime necesare unui conducator.
Observatia lui Cristian Tudor Popescu este extrem de corecta. Nu pare capabil sa conduca un guvern, pentru ca nu are exercitiul de a conduce oameni. Si nici datele necesare. Omul acesta arata ca si cum n-ar fi condus in viata sa o femeie de serviciu, necum o institutie de importanta celei in cauza. O fi pricepand oarece macroeconomie, o fi toba de finante (desi, daca era asa, l-ar fi descoperit cineva si l-ar fi luat!). A scris articole la ziare si la reviste, i-a impresionat pe jurnalistii de specialitate, multi dintre ei niste superficiali. Dar daca nici PDL nu s-a batut sa-l propulseze in postul de viceguvernator (“am reusit sa nu fiu ales”, spunea cam chinuit Lucian Croitoru!), ce sa intelegem? De ce nici o banca serioasa nu l-a bagat in seama?

De ce guvernatorul Mugur Isarescu l-a tinut doar pe langa el pana la o asemenea varsta si nu l-a pus director sau nu l-a propus Ministerului Finantelor Publice? Încercand sa ne raspundem la aceste intrebari simple putem doar sa intelegem personajul. Sters, fara opera, fara anvergura, ca un om impins in scena de un jucator de sah. Doar daca ar fi ofiter de servicii secrete si ar fi primit ordin sa suporte o asemenea situatie penibila n-ar fi avut incotro si ar fi acceptat sa traverseze asemenea momente de jena. Altfel ar fi refuzat si ar fi spus politicos, domnule presedinte, ne rade lumea! Dovada stupiditatii omului in raport cu postul pentru care a fost propus a venit de la faptul ca, in loc sa inceapa sa ne vorbeasca despre ideile sale si despre principalele directii pe care va incerca sa le urmeze, el s-a apucat sa-si precizeze biografia in stilul “nu-i adevarat ca n-am liceul si am fost corigent la engleza”.

Ridicolul a fost total! Iar cand a vorbit despre prioritati, Lucian Croitoru a spus niste banalitati contorsionate, asa de plicticoase incat ne-a lasat ca la Divertis: “Convergenta reala si nominala”,”parametri nominali”, “convergerea la nivelul de trai european” etc. Ba, la un moment dat, Lucian Croitoru, cat este el de consilier pe la BNR, a zis “in intelegerea pe care am avut-o cu Traian Basescu”. Asa ceva poate spune despre o relatie cu un prieten. Sau cu Mugur Isarescu. Cu seful statului, ca biet consilier la BNR, chiar desemnat pentru a forma guvernul, nu poate avea “intelegeri”. Chiar si Traian Basescu se uita la el ca rata la avion! Sa-l lasam pe savantul economic cu vocatie de mana­ger si de lider si sa vedem care ar fi ratiunile pentru care a fost propus? În primul rand, presedintele il poate folosi pentru a castiga timp. Poate sparge acordul stabilit mai mult impotriva sa decat impotriva PDL.

Apoi poate incerca introducerea partidului sau sub umbrela lui Iohannis. Si, in sfarsit, sa mai mute o data, cu o propunere mai credibila, pe care parlamentarii sa o muste. Decat sa plece acasa, mai bine voteaza al doilea candidat. Dupa primul tur (Romania, dormi linistita, marinarul lucreaza pentru tine) am avut parte de scoaterea din palarie a unui iepure. A doua propunere a fost respinsa, dar este departe de statutul de iepure. Iohannis castiga din ce in ce mai multa simpatie. Ba i-ar putea incurca si pe cei care l-au propus!

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000