Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Lasati-o-n pace pe Udrea

Lasati-o-n pace pe Udrea

Ieri, blonda de la Turism a fost mai importanta decat programul anticriza. Dupa negocierile PSD - PD-L, Victor Ponta a fost clar: „De acum incolo, orice problema cu un ministru trebuie discutata intai in coalitie”
De linistea Elenei Udrea depinde linistea coalitiei. Acesta a fost mesajul mai mult decat transparent, transmis ieri, la intalnirea saptamanala a reprezentantilor coalitiei, de catre liderii PD-L omologilor lor social-democrati. Potrivit unor surse participante la intalnire, democrat-liberalii le-au solicitat pesedistilor „sa o lase in pace“ pe Elena Udrea si sa renunte la comisia de ancheta parlamentara in cazul ministrului Turismului.
PD-L a acordat o importanta mult mai mare acestei teme de discutie decat celorlalte dezbateri, precum asumarea raspunderii pe Legile Educatiei sau reducerea cu 20% a personalului din administratia publica. În acest context, democrat-liberalii au sugerat partenerilor de coalitie sa se desolidarizeze de liberali pe parcursul anchetei parlamentare.

Problemele ministrilor se vor discuta in coalitie
La finalul intalnirii, pesedistii au recunoscut ca liderii PN-L au abordat problema „comisiei Udrea”, dar au sustinut ca nu li s-a cerut sa renunte la comisia de ancheta. „S-a stabilit ca, de acum incolo, orice problema cu un ministru trebuie discutata intai in coalitie. Si asa va fi. Dupa ce am avut antecedente cu Nemirschi si cu Ridzi, probabil ca ne vom opri aici. Eu spun ca ideea de a nu mai amesteca ministrii in batalia politica este singura normala. De altfel, nu cred ca ati auzit vreodata, un ministru PSD atacandu-l pe presedintele Traian Basescu sau Guvernul. Invers da“, a declarat Victor Ponta.
Ministrul pentru relatia cu Parlamentul a mai spus ca partenerii de coalitie s-au inteles sa nu sustina comisii de ancheta in cazurile Andronescu si Berceanu. “Trebuie sa oprim, daca se poate, acest proces.“, a spus Ponta, precizand ca mai sunt inca multe probleme intre partenerii de guvernare care au fost discutate dar nu si rezolvate.
La randul sau, vicepresedintele social-democrat, Constantin Nita, a declarat ca liderii coalitiei au decis ca PSD si PD-L sa se abtina de la comentarii rau-voitoare unul la adresa celuilalt. „Este mai rational sa ne vedem de treburile tarii si mai putin de orgoliile existente intre anumite persoane sau personalitati“, a spus Nita.
Iliescu despre coalitie: „O casatorie cu nabadai“
Presedintele de onoare social-democrat, Ion Iliescu, a apreciat tot ieri, inaintea sedintei BPN al partidului, ca relatia dintre PSD si PD-L este foarte asemanatoare cu o “casatorie plina de nervozitati”.
Iliescu s-a aratat sceptic in privinta ruperii coalitiei de guvernare, sustinand insa ca era limpede, chiar din momentul semnarii Pactului intre PSD si PD-L, “ca aceasta coalitie nu va fi una normala, obisnuita”. “Oricum, nu este simplu sa rupi acum aceasta coalitie. Dar relatia dintre partenerii de guvernare este una cu nabadai, ca intr-o casatorie cu nervozitati” a spus Iliescu, care a mai precizat ca nu vede, in actualul context, o alternativa la actuala formula de guvernare. „Sunt puncte de vedere divergente, dar in politica trebuie sa stii sa fii deschis la dialog permanent“, a mai spus el.
Geoana: “Actuala coalitie este inca viabila”
Liderul PSD nu a negat faptul ca situatia actuala din sanul coalitiei este una tensionata. El a afirmat insa ca partidul sau nu intentioneaza sa contribuie la destramarea coalitiei, “inca viabila in incercarea de depasire a crizei economice”.
„În ultimele saptamani, au crescut divergentele si tensiunile dintre cele doua partide, in toate cele trei domenii care fac obiectul parteneriatului pentru guvernare - actul guvernarii, activitatea parlamentara si colaborarea la nivel local. (...) Au existat sincope de cooperare in cadrul Cabinetului, iar in ultimele zile replicile si contrareplicile au escaldat tensiunile intr-o zona de conflict care ameninta fie cu destramatrea actualei coalitii de guvernare, fie cu blocarea actului de guvernare“, a afirmat Geoana. Geoana a mai spus ca divergentele dintre cele doua partide au subminat increderea populatiei, a investitorilor si a institutiilor financiare in capacitatea guvernului de a elabora si aplica programe de combatere a crizei si de relansare economica.
„Consider ca situatia de astazi din coalitie este paguboasa pentru Romania. În acest moment, relatiile din interiorul coalitiei risca sa iasa de sub control. (...) Faptul ca fiecare dintre cei doi parteneri isi urmareste cu prioritate interesele de partid si obiectivele viitoarei campanii electorale prezidentiale dauneaza in acest moment calitatii actului de guvernare“, a mai spus liderul PSD.
Info plus:

Nastase: „Apropierea alegerilor prezidentiale complica si mai mult situatia in coalitie”
La randul sau, presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca situatia foarte complicata in care se afla coalitia in acest moment este cauzata de apropierea alegerilor prezidentiale, care vor plasa cele doua formatiuni aliate in tabere adverse. „Sunt doua masinarii care trebuie sa functioneze impreuna la guvernare, dar separat in alegerile prezidentiale. Este clar ca aceste tensiuni, aceste divergente trebuie sa asigure minime conditii de guvernare, dar si o diferentiere a punctelor de vedere, pentru a justifica o competitie la prezidentiale“, a mai spus Nastase.
Videanu: “PD-L nu va raspunde provocarilor PSD”
Vicepresedintele PD-L Adrian Videanu a declarat ieri, dupa sedinta BPN ca partidul din care face parte nu a generat scandaluri in coalitie si nici nu va raspunde provocarilor PSD. “Crearea comisiei de ancheta in cazul Elenei Udrea este un demers politicianist, dar si o provocare adresata de PSD democrat-liberalilor. PD-L este preocupat de situatia economica in care se afla in acest moment tara. PD-L nu va raspunde provocarilor PSD. Domnul Geoana este in campanie electorala. Dincolo de ceea ce discutam noi in sedinta dumnealui are alte prioritati. Nu vrem sa cream premisele unei crize politice’’, a afirmat Adriean Videanu

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000