Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
L-au invins pe Mircea Cartarescu

L-au invins pe Mircea Cartarescu

MIRCEA CARTARESCU: Confesiunile unui invins!
Mircea Cartarescu il sfatuieste in Evenimentul Zilei pe Traian Basescu sa renunte la o eventuala candidatura pentru un al doilea mandat. O facuse si Cristian Tudor Popescu acum vreo saptamana. Argumentul domnului Cartarescu suna cam asa:

"Daca Basescu ar candida pentru al doilea mandat si ar castiga alegerile, mizeria politica de trei ani incoace ar continua neschimbata. Alte incercari de a-l da jos, alte coalizari, alte compromisuri stupefiante. Ca presedinte, el n-ar mai putea face niciun pas inainte fata de cati a facut pana azi, dimpotriva.
Ca om politic si ca om pur si simplu, el ar avea mult de castigat, insa daca n-ar mai candida, daca s-ar retrage din lupta. Ar dovedi ca nu este si n-a fost niciodata un tiran, ca nu se agata de putere, si-ar dovedi sinceritatea in fata celor care, prin plebiscit, l-au salvat de coalitia Vadim-Voiculescu-Geoana-Tariceanu, care a-ncercat sa-l debarce fara cel mai mic motiv"

Pana sa ajunga insa la sfaturi pentru presedinte, domnul Cartarescu face un fel de confesiune ironic-amara, declarandu-se invins, tinta si victima a adversarilor presedintelui. Conspiratia anti-Basescu a lovit deopotriva in presedinte si in simpatizantii sai, pare sa spuna domnul Cartarescu.

Aceeasi problema a presupusei culpe a simpatizantilor lui Traian Basescu razbate si din editorialul lui Cristian Campeanu din Romania Libera. Sub titlul "Condamnarea condamnarii comunismului" domnul Campeanu scrie:

"Jurnalistii incriminati ca fiind "ai lui Basescu" au sustinut, fara exceptie, "Raportul Tismaneanu" si condamnarea comunismului. Rezulta, intr-o logica perversa, ca a sustine condamnarea comunismului, deconspirarea turnatorilor si agentilor Securitatii reprezinta o crima dezonoranta, pentru ca te asociaza intr-un fel cu Traian Basescu. Mai mult, a aparut acuzatia ca un grup de jurnalisti (acelasi) ar profita de pe urma condamnarii comunismului si ca, prin urmare, denuntarea crimelor acestui regim nu ar fi motivata de vreun sentiment al dreptatii, ci de meschine interese personale."

InGandul Cristian Tudor Popescu analizeaza "scandalul Udrea". Preocuparea domnului Popescu tine mai degraba de calitatea actului jurnalistic si mai putin de lucrurile pe care le-a facut doamna ministru. Un verdict apasat pusa rticolelor scrise de niste "banuiti de jurnalism": " un ghiveci disperat, nimic documentat serios si relevant, semn ca respectivii, alunecand pe panta unei campanii prost incepute, sunt tot mai agitati ca „nu-i gasesc ceva“ blondei cotrocene. Udrea trebuie… puneti dvs. verbul, las’ ca stie ea de ce". Editorialistul Gandului avertizeaza ca articolele din presa sunt folosite ca munitie pentru ceea ce domnia sa numeste "incaierarea politica".

În treacat fie spus asa se intampla peste tot in lume. Politicienii folosesc orice unealta au sau li se pune la dispozitie. Particularitatea Romaniei consta in faptul ca in urma cu doar 5 ani chiar si acest jurnalism schiop si orb pe care il reclama domnul Popescu era posibil doar in conditii de gherila. Si ar mai fi un lucru. Pentru un ziarist, fie el de la mogul sau din alta parte, cea mai tampita intrebare e aia pe care nu o pune.

Daca e vineri e....Dinu Patriciu . Criza noastra e anterioara crizei mondiale scrie editorialistul Si nu e o problema economica ci una a elitelor:

"Suferim de ea de vreo 20 de ani, de cand ne manifestam in libertate calitatile si defectele. Ba unii, filosofic, spun ca este vorba de criza noastra eterna. Eu nu cred. Cred doar ca elitele noastre sunt false. Umbla travestite, traiesc intr-o lume virtuala in care, individual sau in colectiv, isi exulta egourile si-si plang de mila". Bun, si daca-s false, unde sunt cele reale?

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000