Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Fii demn!

Fii demn!

costintanasescu blog

 Fii demn!
Cei doi tipi reprezinta dedublarea personalitatii umane: partea rationala si Constiinta.

Mosul reprezinta societatea inconjuratoare.

Tendinta noastra primara si umana este de ne razvrati prin manifestari de strada.

Este o lupta care se da si scopul este cucerirea mintii noastre; eradicarea Constiintei umane. Dezumanizarea. Acesta este scopul stirilor horror si a altor lucruri de genul acesta.

Numarul 6, in loc de nume, arata o ipostaza posibila, in care oamenii sunt dezumanizati, sunt numerotati (niste simple numere intr-o baza de date). Aluzie directa la Auschwitz si la viitorul "Inger Digital" (cip-ul de identificare radio) - vezi manipularea mass-media...

Cine esti tu?

In ochii lumii conteaza daca ai succes sau daca esuezi. Conteaza daca esti sanatos sau bolnav, daca esti educat sau nu. Conteaza daca esti bogat sau sarac. In mod cert, aceste lucruri au o influenta asupra vietii tale. Da, toate aceste lucruri conteaza, vorbind la modul relativ. Dar ele nu conteaza la modul absolut.
Exista ceva care conteaza mai mult decat oricare dintre acele lucruri: sa-ti gasesti identitatea dincolo de acea entitate efemera, de acel sentiment de sine personalizat, cu viata scurta.
Nu aranjandu-ti astfel circumstantele vietii iti vei gasi linistea, ci dandu-ti seama cine esti la cel mai profund nivel.
Toata nefericirea oamenilor se naste din sentimentul personalizat de "Eu" sau "Noi". Acesta acopera si ascunde esenta a cine esti cu adevarat. Atunci cand nu esti constient de acea esenta launtrica, in cele din urma vei fi nefericit. Este foarte simplu. Cand nu stii cine esti, mintea iti creeaza un sine ca substitut al fiintei tale, minunata si divina, si se agata cu disperare de acel sine temator si mereu in nevoi.
Multe expresii folosite in mod uzual sau chiar din structura limbii releva faptul ca oamenii habar nu au cine sunt. Se spune"Si-a pierdut viata". Sau"viata mea", ca si cum viata ar fi ceva ce poti avea sau pierde.
In realitate, nu ai o viata, ci esti viata. Viata, constiinta care patrunde in tot universul, ia o forma temporara pentru a experimenta ce inseamna sa fii piatra, fir de iarba, animal, persoana, stea sau galaxie.
Simti, in adancul tau, ca deja stiai acest lucru? Simti ca deja esti una cu viata?
Pentru majoritatea lucrurilor din viata iti trebuie timp: sa inveti o meserie noua, sa ridici o casa, sa devii expert, sa faci un ceai...Si totusi timpul este inutil pentru cel mai important lucru din viata, singurul lucru care conteaza cu adevarat: implinirea de sine-sa stii cine esti dincolo de sinele de la suprafata, dincolo de aparente, de masti, de numele tau, de forma fizica, de povestea ta.
Ceea ce mă interesează în activitatea mea, este adevărul trăit, este fiinţa autentică. Ceea ce nu vrea să însemne că trebuie să ajungem la crimă dacă simţim în noi o agresiune. Dar trebuie să acceptăm umbra. A accepta umbra nu înseamnă că trebuie să o trăim. A fi autentic înseamnă a accepta să vedem că suntem ceea ce suntem şi nu ceea ce ne imaginăm că suntem privindu-ne personajul într-o oglindă.
Stiu doar ca, nu stiu mai nimic, dar gandul asta nu ma nelinisteste, pentru ca imi permite deocamdata sa cred ca posibilitatile sunt nelimitate.
“Only as high as I reach can I grow, only as far as I seek can I go, only as deep as I look can I see, only as much as I dream can I be.”


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000