Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Candidatul Geoana, studentul fantoma Vanghelie si deputatii cu diplome ilegale de Spiru o ataca pe Andronescu la facultati

Candidatul Geoana, studentul fantoma Vanghelie si deputatii cu diplome ilegale de Spiru o ataca pe Andronescu la facultati

Ministrul Educatiei prezinta astazi PSD-ului solutia miraculoasa de recuperare a voturilor absolventilor declarati ilegalisti de la „Spiru Haret“. Geoana o asteapta la raport, Vanghelie o ataca din solidaritate studenteasca, iar deputatii cu diploma ilegala de Spiru ii bat obrazul.
Diplome contra voturi! Acesta a fost calculul simplu al lui Mircea Geoana, care, impreuna cu mai multi lideri PSD, a bagat-o, duminica seara, in sedinta pe Ecaterina Andronescu, cerandu-i sa repare greseala de a-i lovi pe posesorii de diplome Spiru Haret, socotite „ilegale” in varianta Ministerului Educatiei. Cu prezidentialele batandu-i la usa, Mircea Geoana a calculat ca e o eroare sa-si puna in cap cateva sute de mii de posibili votanti, drept care i-a cerut Ecaterinei Andronescu sa gaseasca „o solutie” prin care statul sa le recunoasca absolventilor diplomele, fara a-i obliga sa mai dea o data examenele. La pozitia lui Mircea Geoana s-a raliat imediat si Marian Vanghelie, seful direct pe linie de partid al Ecaterinei Andronescu. Vanghelie a certat-o pe sefa Educatiei ca aplica masuri „in retroactiva”: "Parerea mea personala este ca nu pot veni cu masuri retroactive. Eu cred ca informatia din partea ministerului nu a fost foarte clara, iar raspunsul ministrului trebuie sa sune intr-un mod categoric, diplomele vor trebui sa fie recunoscute. Nicio masura nu poate veni in retroactiva".
„Nu sunt penibil sa ma bat pentru mine”
Vanghelie, care, imediat dupa ce si-a luat, acum cativa ani, bacalaureatul, s-a inscris la doua facultati, Drept si Finante, la o misterioasa facultate particulara, despre care n-a spus nimanui nimic, a explicat, ieri, pentru Gandul, ca interventia sa publica pentru Spiru Haret n-are o miza personala: „Eu n-am nicio legatura cu Spiru. Eu nu sunt penibil sa ma bat pentru o problema a mea personala. Eu, daca am iesit, am reactionat sa ma bat pentru cei care au o problema. Eu sunt om serios, nu ma duc in derizoriu”. Cu toate acestea, Marian Vanghelie n-a dorit sa ne dezvaluie la ce facultati este student, tot ce a putut sa precizeze fiind ca una a abandonat-o pe parcurs: „Eu despre asta nu am discutat cu nimeni pana acum si nici n-o voi face. Am inceput doua facultati. La una (la Finante, n.n.) am renuntat, pentru ca eram la zi si nu mai aveam timp”.
Deputatul Pieptea (PNL) a vrut doar o patalama de intelectual

Nu numai pesedistii se bat pentru Spiru, o universitate cu puternice proptele politice. Multi politicieni au predat la facultatile acestei universitati, iar unii au chiar diplome de aici. Exista chiar si deputati carora Ecaterina Andronescu le-a declarat diplomele ilegale. De pilda, deputatul PNL Cornel Pieptea a obtinut in 2007 licenta in cadrul Facultatii de Management Financiar Contabil, sectia Contabilitate si Informatica de Gestiune la Universitatea Spiru Haret, cursuri la distanta. ”Nu-i o problema. Eu am facut la vremea mea electronica la stat. Daca se va da examen, probabil voi merge. Dar nu imediat, nu sunt interesat, nu o sa ma duc niciodata pe un post de economist, am facut facultatea pentru a capata niste cunostinte de baza”, ne-a explicat el. Liberalul a subliniat ca nu i se pare normal ca absolventii sa fie obligati sa dea examen din nou. ”Dincolo de faptul ca si eu sunt in situatia aceasta, nu prea mi se pare normal sa se repete examenul. E un moment neplacut in special pentru cei incadrati la locul de munca, mai ales ca nu exista lege care sa se aplice retroactiv, cum se intampla in acest caz. Nu este vina celor care au mers si au dat examenele cu buna-credinta”.
Deputatul Obuf (PD-L): „Nu ma intereseaza diploma. A fost mai mult un moft”

Deputatul PD-L Ovidiu Buhaianu Obuf a absolvit in 2008 Facultatea de Drept si Administratie Publica din cadrul Universitatii Spiru Haret. El a confirmat pentru Gandul ca a facut cursurile la distanta, deci intra in categoria celor cu diplome ilegale. Parlamentarul s-a aratat insa dezinteresat de scandal. El a explicat ca este profesor de educatie fizica, a facut facultatea de specialitate la stat si este chiar aproape de a deveni doctor in domeniu tot in cadrul Universitatii din Iasi. ”Facultatea de Drept la Spiru Haret am facut-o pentru a-mi consolida cunostintele ca parlamentar. Nu ma intereseaza diploma. A fost mai mult un moft de a lua contact cu niste cunostinte juridice. Sunt prea avansat in domeniul meu, sportul, ca sa ma intereseze altceva”, a afirmat el. Si deputata social-democrata Oana Niculescu-Mizil a declarat, in biografia profesionala, o perioada de trei ani (2000-2003), pe care parcurs-o ca studenta la „Spiru”, in cadrul Facultatii de Marketing si Afaceri Economice Internationale. Conform perioadei mentionate, nu rezulta insa ca aceasta ar fi si absolvit cu diploma de licenta facultatea respectiva.
Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea a terminat si el, anul trecut, Dreptul la aceeasi universitate, dar el ne-a spus ca nu-si face probleme, intrucat diploma sa este legala: „Eu am facut cursurile la zi, deci nu am nicio problema. Totusi, cred ca institutia in sine n-ar trebui blamata. Trebuie sa incurajam orice forma de invatamant”.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000