Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Teapa televizata sub sigla Loteriei si cu antenele TVR

Teapa televizata sub sigla Loteriei si cu antenele TVR

Fiii celui care a comis cea mai mare frauda din istoria BCR profita de infrastructura Loteriei Romane si a TVR pentru organizarea unei tombole in care premiile oferite efectiv sunt de zeci de ori mai mici decat cele anuntate.
Loteria Romana a semnat pe 14 mai 2009 un contract confidential cu firma SC Oxigen Company SRL privind derularea concursului „Tombola Castigatorilor”, care urmeaza a fi difuzat pe TVR 2 in fiecare duminica seara, incepand cu 19 iulie 2009.

Andrei Tirdea imbina armonios afacerile cu sentimentele. Petre Paul Tirdea a transmis copiilor pasiunea pentru bani si pentru tombole!
Potrivit contractului, detinut de Cotidianul, Loteria pune la dispozitie firmei Oxigen toata infrastructura sa, 914 agentii si propriii angajati, pentru a vinde bilete la acest concurs. Pentru acest serviciu, Loteria primeste un comision de 8,4% din incasari, cu o treime mai mic fata de cel pe care Loteria insasi il plateste comisionarilor care ii vand produsele loteristice. Din acest motiv, comisionarii independenti au refuzat acest produs, iar vanzarea sa a devenit, prin ordin, sarcina de serviciu pentru salariatii Loteriei. De cateva zile, TVR 2 a inceput sa difuzeze spotul publicitar al tombolei din care aflam cele trei categorii de premii puse in joc: categoria I - „Îti achit intretinerea pe un an”, categoria II - „Îti platesc un salariu pe un an” si categoria 3 - „Îti achit creditul de la banca”. În pliantele din sediile Loteriei, dar si pe biletele deja puse in vanzare la un pret de 9,9 lei se mentioneaza si sumele. Întretinerea pe un an ar insemna 3.600 de lei, adica 300 de lei pe luna, salariul pe un an ar fi 6.000 de lei, adica 500 de lei pe luna, iar creditul la banca s-ar ridica la 10.000 de euro.
În regulamentul depus la Ministerul Finantelor in vederea autorizarii, dar si la Loterie, cuantumul premiilor este semnificativ mai mic. Întretinerea este de doar 10 lei pe luna, salariul e de 25 de lei pe luna, iar creditul la banca de doar 200 de euro. În acelasi regulament se promite ca premiile vor creste in functie de incasari. De precizat ca doar 40 la suta din incasari intra in fondul de castiguri, restul ramanand la firma organizatoare.
Managerul firmei Oxigen Company, Bogdan Ionut Tirdea, explica astfel discrepanta uriasa dintre premiile anuntate public si cele inscrise in regulament. „În regulamentul oficial sunt trecute sumele minime. Noi vom da premiile care sunt trecute pe pliantele publicitare din agentii”, spune managerul companiei Oxigen. Surse din Loteria Romana ne-au spus ca, inainte de a fi semnat acest contract, s-a atras atentia noului director al Loteriei, Gheorghe Benea, ca acest contract este pagubos, insa acesta a insistat sa incheie afacerea. „Conducerea Loteriei Romane este interesata de cresterea cifrei de afaceri si de obtinerea de venituri suplimentare”, ne-a explicat Gheorghe Benea. Întrebat de ce a acceptat un comision foarte mic, Benea a precizat: „Nu putem furniza informatii, intrucat acestea sunt protejate printr-o clauza de confidentialitate”. Întrebat daca s-a interesat, inainte sa semneze contractul, cine sunt actionarii firmei Oxigen Company, Benea ne-a raspuns: „Oxigen Company beneficiaza pentru acest joc de licenta emisa de catre Ministerul Finantelor”. Reprezentantii Ministerului Finantelor au declarat pentru Cotidianul ca au eliberat licenta de joc firmei Oxigen pe 22 iunie 2009. Or, Benea a semnat contractul cu cinci saptamani mai devreme, mai exact pe 14 mai. Firma Oxigen Company este detinuta de catre fratii Bogdan Ionut Tirdea (70 %) si Andrei Alexandru Tirdea (5 %), restul participatiilor fiind detinute de firma Tehno Prompt. Tatal celor doi frati este celebrul Paul Petre Tirdea, anchetat penal de DNA si judecat in prezent pentru criminalitate economica, spalare de bani, fals si uz de fals, inselaciune bancara si asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Numele lui Tirdea senior este legat de devalizarea BCR Novaci si de obtinerea ilegala de credite de la Romanian International Bank si Banca Romaneasca in valoare de aproape 6.000 de miliarde de lei vechi. Nici Tirdea senior nu s-a tinut deoparte de tombole.
În urma cu patru ani, el a organizat la Prima TV un concurs asemanator, Eurotombola TV, care, dupa cateva luni, a dat faliment. Comicul Cornel Palade a fost unul dintre prezentatorii concursului si nu are deloc amintiri placute. „Am prezentat impreuna cu Romica Tociu acel concurs organizat de domnul Tirdea. A mers cateva luni, dar dupa ce nu a mai cumparat lumea bilete, a falimentat. Nici pana in ziua de azi nu mi-am luat toti banii din acel contract. Cel mai grav a fost ca nici unii castigatori nu si-au mai luat premiile si au ramas cu buza umflata”, a declarat pentru Cotidianul Cornel Palade. În legatura cu toate aceste acuzatii, Ionut Bogdan Tirdea ne-a declarat: „Da, suntem fiii lui Paul Petre Tirdea, dar noi nu avem nici o legatura cu jocul care s-a desfasurat acum patru ani, cel organizat de tatal meu. Acesta este un alt joc, organizat de mine si de fratele meu”.
TVR transmite gratis
Desi vandut naivilor sub brandul „Tombola castigatorilor va scoate din criza”, concursul pare a rezolva nu doar probleme materiale, ci si sentimentale.
Show-ul este prezentat de cantaretul Aurelian Temisan si de fosta vedeta „Playboy” Andreea Mantea, care a trecut meteoric si pe la doua emisiuni de la Antena 1, „’Neata cu Razvan si Dani” si „Din dragoste cu Mircea Radu”. Despre Andreea Mantea, presa mondena scrie, cu obisnuita-i lipsa de crutare, ca este amanta lui Andrei Alexandru Tirdea, actionarul minoritar de la Oxigen, femeia pentru care acesta si-a parasit sotia insarcinata. Bogdan Ionut Tirdea a declarat pentru Cotidianul ca TVR 2 va transmite gratis, in direct, cele doua ore de emisie cat va dura „Tombola castigatorilor”. Directorul TVR 2, Razvan Nicolescu, ne-a confirmat acest fapt. „Productia show-ului final este finantata de organizator, in aceasta situatie, TVR, pe langa faptul ca nu are cheltuieli legate de un program de divertisment, beneficiaza de sumele rezultate din inchirierea unor echipamente de catre producator”, explica Razvan Nicolescu, directorul TVR 2.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000