Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
Monica Iacob Ridzi nu stie pe ce a cheltuit 628.000 de euro

Monica Iacob Ridzi nu stie pe ce a cheltuit 628.000 de euro

Ministrul tineretului si sportului s-a incurcat atunci cand a trebuit sa explice pe ce a cheltuit 628.000 de euro, bugetul destinat Zilei Tineretului.
Monica Iacob Ridzi, ministrul tineretului si sportului, a reusit sa cheltuiasca pentru evenimentele organizate de Ziua Tineretului impresionanta suma de 628.000 de euro, bani cu care o federatie sportiva traieste un an!
„Gazeta Sporturilor” a dezvaluit in editia de ieri ca Monica Iacob Ridzi a alocat peste o jumatate de milion de euro unor firme „de apartament”, in vederea organizarii Zilei Tineretului, din data de 2 mai.
Ministerul Tineretului si Sportului a trimis cereri de oferta pentru organizarea Zilei Tineretului pe adresa a trei firme. Doua dintre acestea au sediul in acelasi apartament din Sectorul 3 al Capitalei! Ministerul, prin angajatii directiilor judetene de tineret, a scos la vanzare „servicii de recreere, culturale si sportive”.
Cele trei caiete de sarcini (pentru Bucuresti, Costinesti si orasele din tara) au fost atribuite fara licitatie firmelor Artisan Consulting si Compania de Publicitate Mark. Criteriul de departajare a fost „oferta cu pretul cel mai mic”. Cele doua firme impart un apartament din Bucuresti si au aceiasi asociati: Razvan Nica, Marian Georgescu si Bogdan Iacobescu.
ANRMAP: totul e OK
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), institutia abilitata sa certifice legalitatea metodei folosite de MTS pentru artibuirea contractelor, a raspuns ieri solicitarii EVZ pe seama acestui contract: „ANRMAP a efectuat un control la MTS ce a vizat toate procedurile de achizitie publica derulate in primele patru luni ale anului. Desi raportul este in curs de redactare, suntem in masura sa va precizam ca procedura de atribuire a contractelor privind organizarea evenimentelor prilejuite de Ziua Tineretului nu s-a facut cu incalcarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice”.
Reprezentatii ANRMAP sustin ca, in cazul organizarii de evenimente, nu se trece la licitatie intrucat nu se poate evalua o suma corecta, drept care se alege dosarul cu cele mai mici preturi.
Cu alte cuvinte, legea n-a impiedicat-o pe Monica Iacob Ridzi sa evite licitatia si, mai mult, sa invite ce firme a vrut la depunerea de dosare. Portita in lege pe care, dupa cum se vede, ministrul s-a si strecurat.
"Alte ministere aloca de zece ori mai multi bani decat noi pentru serbari si nu mai zice nimeni nimic!" - Monica Ridzi, ministrul tineretului si sportului
EVENIMENTE SA FIE…
MTS promite ca va cheltui si mai mult!
Suma alocata de MTS, din bani publici, pentru acest eveniment nu este una de neglijat si suscita vii controverse. Singurele detalii pe care ministerul le-a publicat pe site-ul oficial cu privire la organizarea evenimentelor din 2 mai au fost legate de concertele care au incheiat serbarea tineretului la Bucuresti si la Costinesti.
Pentru MTS au cantat DJ Rhinno & Sylvia, Pepe, Sistem, Vita de Vie, Holograf, Mircea Baniciu si Ducu Bertzi. Tariful cumulat al acestora nu a sarit de 25.000 de euro.
Monica Iacob Ridzi nu a putut justifica insa restul, de aproximativ 600.0000 de euro. „Nu stiu, nu pot spune acum pe ce s-au cheltuit banii... Voi organiza o conferinta de presa joi si voi spune totul atunci. Dar, uitati, alte ministere au cheltuit de zece ori mai mult pentru astfel de evenimente si nu a sesizat nimeni nimic! Si MTS va cheltui in viitor mai mult de 600.000 de euro pe evenimente”, a declarat Ridzi, sustinand ca nu-i cunoaste si nici nu vrea sa-i cunoasca pe asociatii firmelor care au beneficiat de banii publici.
„Apropo, nu sunt firme de buzunar. Sunt firme mari, chiar daca au sedii in apartamente”, a mai spus Ridzi.
Cifra de afaceri pe 2007 a firmei Artisan Consulting nu depaseste 300.000 de euro, insa asociatii celor doua firme care au lucrat cu MTS pentru Ziua Tineretului au mai multe societati care se ocupa de organizarea de evenimente si de PR.
Contactat de EVZ, Razvan Nica a declarat ca nu o cunoaste pe Monica Iacob Ridzi, iar firmele sale n-au mai avut contracte cu MTS.
CONTROVERSA
Monica Ridzi, doctoranda cu scandal
Monica Iacob Ridzi se trage din una dintre cele mai bogate familii din Valea Jiului. Tatal sau a fost printre primii comercianti privati din Valea Jiului. Dupa 1989, el a deschis magazinul Euro RIVA SRL, in Petrosani. Ulterior, el a dezvoltat un lant de magazine in toata Valea Jiului.
Pana sa intre in politica, Monica Ridzi a lucrat la magazinul tatalui ei. La casatorie, sotul ei, Tiberiu Iacob, primarul Petrosaniului, a preluat numele consoartei.
Actualul ministru al tineretului si sportului si-a obtinut titlul de doctor in anul 2007, dupa un scandal urias. Mai multe cadre didactice au acuzat-o atunci pe Ridzi ca nu si-ar fi facut singura lucrarea si ca ar fi luat doctoratul intr- un termen extrem de scurt, de doar 2 ani.
Ridzi are sapte case, conform declaratiei sale de avere.


Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000