Cei pe care ii criticam au devenit deja imuni. Isi apara pozitiile cu o incrancenare iesita din comun. Un lucru insa ii deranjează la culme: sa le spui adevarul in fata. Dar mai ales sa-l afle si altii. Cu cat stim mai multi ce fac ei, cu atat sunt mai vulnerabili.-----
DNA s-a autosesizat in cazul contractelor de publicitate platite de Primaria Constanta

DNA s-a autosesizat in cazul contractelor de publicitate platite de Primaria Constanta

Procurorii DNA s-au autosesizat in cazul Primariei Constanta, condusa de Radu Mazare, in legatura cu doua contracte incheiate din bani publici, de 800.000 de euro in total, cu Soti Cable Neptun pentru stiri despre primarie. Institutia este interesata deocamdata sa verifice traseul banilor si legalitatea contractelor de publicitate incheiate intre Primaria Municipiului Constanta si Soti Cable Neptun. Contractele acordate de primarul orasului de la malul marii sunt controversate tinånd cont de faptul ca in 1995 una dintre companiile unde era actionar a obtinut pachetul majoritar de actiuni al postului TV Neptun. Ulterior, televiziunea locala a fost cedata unor parteneri de afaceri ai primarului.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie s-au autosesizat in cazul Primariei Constanta, dupa ce presa a dezvaluit faptul ca primarul Radu Mazare a acordat suma de 800.000 de euro din fondurile locale si bani publici catre televiziunea partenerilor de afaceri pentru a cumpara stiri si imagine pozitiva pentru institutia administrativa a orasului. DNA a inceput sa verifice traseul banilor si legalitatea contractelor de publicitate incheiate intre Primaria Municipiului Constanta si Soti Cable Neptun.
Procurorii au cerut lamuriri oficialilor Primariei Constanta, dar nu au primit inca nici un raspuns. Primaria Constanta, condusa de Radu Mazare, a contractat anul acesta servicii de publicitate in valoare de peste 800.000 de euro. Contractele au fost castigate de o singura companie, anume Soti Cable Neptun. Actionarii societatii care detine televiziunea locala TV Neptun sunt parteneri de afaceri cu Radu Mazare. Compania a mai obtinut si alte contracte de publicitate de la autoritatile locale din judetul Constanta, conduse de colegii de partid ai primarului Mazare, care este seful filialei judetene a PSD. Intrebat de presa de ce au fost acordati cei 800.000 de euro companiei Soti Cable Neptun, Mazare a declarat: “Cui era sa dau, la Realitatea TV?”

Imagine pe 3.524.076 de lei pe patru ani
In anuntul de atribuire a contractului semnat se mentioneaza ca Primaria Constanta va achizitiona de la Soti Cable Neptun serviciile de publicitate destinate promovarii institutiei pentru urmatorii patru ani. Anul acesta, primaria orasului pastorit de Radu Mazare a acordat doua contracte de publicitate companiei Soti Cable Neptun, care in total au costat bugetul local 3.524.076 de lei, adica 836.317 de euro. Primul contract a fost semnat in martie 2009 si are o valoare de 2.689.076 de lei. La licitatie a participat o singura firma: Soti Cable Neptun. Primaria Constanta a explicat in nota de fundamentare atasata anuntului ca, printre alte servicii, vor fi achizitionate stiri de presa si se va urmari promovarea pozitiva a institutiei. Materialele propuse spre a fi difuzate prin intermediul postului de media sunt hotarari de interes general adoptate de Primaria Municipiului Constanta, convocatoarele sedintelor de consiliu, comunicate si stiri de presa, precum si orice alte anunturi privind asigurarea transparentei activitatii institutiei. De asemenea, „se urmareste informarea corecta, obiectiva si in timp real a societatii civile despre activitatea Primariei Municipiului Constanta, dar si construirea, promovarea si mentinerea unei imagini institutionale pozitive”, se arata in nota de fundamentare.

Ziua orasului, la televiziunea de casa
Cele doua contracte semnate nu sunt singurele instrumente de pompat banii locuitorilor urbei in buzunarele camarilei edilului-sef al Constantei. Astfel, in luna mai, Primaria Constanta a mai acordat un contract aceleiasi companii Soti Cable Neptun, de aceasta data valoarea fiind cu mult mai mica de 835.000 de lei, adica 200.000 de euro. Obiectul contractului il reprezenta acordarea unei finantari nerambursabile de catre primarie pentru ca Soti Cable Neptun sa promoveze si sa organizeze evenimente in cadrul Zilelor Constantei. Pentru a se respecta reteta casei, la fel ca in cazul primei licitatii, potrivit anuntului de atribuire, la licitatia organizata de primarie pentru acest contract nu s-a prezentat alta companie in afara de Soti Cable Neptun. Pentru ca si cei 636.000 de euro pregatiti pentru bugetul companiei media urmau sa ingrase conturile persoanelor potrivite.

Soti Neptun, in famiglia primarului
Televiziunea care a primit sutele de mii de euro pentru promovarea imaginii primariei nu este straina fata de interesele de afaceri ale primarului. Si asta pentru ca presa a relatat in decursul timpului faptul ca, la infiintarea companiei care detine postul de televiziune tv Neptun, printre actionari se regasea chiar primarul Radu Mazare si ca, pana in 2004, functia de director al postului tv a fost detinuta de fratele primarului. In acest moment insa, Radu Mazare nu apare in actionariatul companiei si nici in actionariatul firmelor care detin parti sociale in cadrul Soti Cable Neptun. Mazare apare ca actionar al companiei Compress Group, societatea unde sunt actionari Sorin Strutinski si Mihail Carciog, cei doi fiind actionari si administratori ai Soti Cable Neptun.

Comentarii

- Dacă acționezi cu maturitate și considerație pentru alți utilizatori, ar trebui să nu ai nici o problemă.
- Nu fi neplăcut! Demonstrează și împărtășește informațiile, înțelepciunea și umorul pe care știm că le posezi.
- Ia o parte din responsabilitatea pentru calitatea convorbirilor în care ești participant.

Vă mulțumim!


2020
martie (2)
2019
martie (3)
2018
martie (3)
mai (2)
2017
martie (6)
2016
martie (141)
aprilie (64)
mai (44)
iunie (36)
iulie (30)
august (35)
2015
martie (110)
aprilie (46)
mai (38)
iunie (65)
iulie (68)
august (69)
octombrie (116)
2014
februarie (141)
martie (102)
aprilie (72)
mai (105)
iunie (94)
iulie (50)
august (63)
2013
martie (102)
aprilie (115)
mai (88)
iunie (65)
iulie (80)
august (129)
octombrie (147)
noiembrie (132)
2012
ianuarie (149)
martie (53)
aprilie (33)
mai (40)
iunie (30)
iulie (17)
august (19)
2011
decembrie (154)
2009
ianuarie (547)
februarie (649)
martie (361)
aprilie (308)
mai (243)
iunie (362)
iulie (256)
august (170)
octombrie (150)
2008
iulie (1)
august (10)
decembrie (174)
0000